22-25 Nisan tarihleri arasında Isparta’nın ev sahipliğinde Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde Isparta, Antalya, Konya, Afyonkarahisar, Karaman ve Burdur illerinden toplam 100 proje ve 300’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 18.TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Konya Bölge Sergisi ödül töreni ile sona erdi.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, eğitimciler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Baruş, “Milletlerarası rekabette en önemli unsur insan kaynağıdır. İnsanını iyi yetiştirememiş, eğitimine gerekli desteği verememiş milletler bu rekabet yarışında geride kalmaya mahkûmdur. Onun için eğitime, gençliğe yapılan yatırım aslında ülkenin geleceğine olan yatırımdır ve gelecekte o ülkenin gelişmişlik seviyesini belirleyecek olan yatırımdır. Ülkemiz,  gençliğine ve eğitime verdiği önemin bir göstergesi olarak; gençlerimizin bir araya gelip fikirlerini, düşüncelerini yarıştırabileceği bu tür organizasyonlara son yıllarda yoğun bir şekilde ev sahipliği yapıyor. İnsanın yetişmesi için en önemli unsurlar merak duymak, hayal kurmak ve o hayalini başkalarının önüne serebilmektir. Bu cesareti gösteren bütün öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Önemli olan yarışmaktır, önemli olan kendini ifade edebilmektir, önemli olan o cesareti gösterebilmektir. Her bir gencimizin içerisinde saklı hazineler olduğunu ve o hazinelerin ortaya çıkarılması gerektiğini gayet iyi biliyoruz. Önemli olan bu yeteneklerini toplum önüne çıkarabileceği ve ülkemizin geleceğine katkı sunacak projeler haline getirebileceği bir ortamı oluşturmaktır. İşte TÜBİTAK’ın amacı da budur. Bu yarışmaya katılan bütün gençlerimiz, cesaretlerini ortaya koyarak ülkemizin geleceğine olan inancımızı bir kez daha pekiştirmiştir” dedi.

Ardından 10 farklı dalda ilk 2 ve 3’e giren 10 proje ile 1. olan 15 projeye ödülleri Vali Baruş ve protokol üyeleri tardından verildi. Birinci olan projeler Türkiye finallerinde bölgemizi temsil edecek.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Uyardı: Elektriğe Büyük Zam Geliyor Eski Merkez Bankası Başekonomisti Uyardı: Elektriğe Büyük Zam Geliyor

Haber Merkezi