Bu yoğunluğun birçok sektörü olumlu etkilediği gözlemlenirken, taksiciler de bu dönemde talebin artmasıyla hareketliliği yakaladı.

Isparta'da 7 yıldır taksicilik yapan Halil Çelik, öğrencilerin gelmesiyle taksilere olan talebin belirgin bir şekilde arttığını ifade etti. Son 2 haftadır yaşanan bu artışın, öğrenci yoğunluğunun zirveye çıktığı bir döneme denk geldiğini belirten Çelik, taksilerdeki yoğunluğun geçici olduğunu ve öğrencilerin tamamının şehre gelmesiyle tekrar normale döneceğini söyledi.

Çelik, "Her yıl bu dönemde benzer bir yoğunluk yaşarız. Öğrenciler şehre geldikçe taksilere olan talep artar. Şu an taksilerimiz neredeyse her zaman dolu. Ancak bu dönem, özellikle öğrenci esnafı için büyük bir canlılık getiriyor. İşlerimiz açısından olumlu bir dönem yaşıyoruz." dedi.

Yarım asırlık Otogar sessizliğe büründü Yarım asırlık Otogar sessizliğe büründü

Özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin şehri tanımak ve ulaşım konusunda taksilere güvendikleri belirtiliyor. Ancak Çelik'e göre bu yoğunluğun sadece birkaç hafta sürmesi ve daha sonra öğrenci sayısının istikrarlı bir seviyeye dönmesi bekleniyor.

Haber/Nadir Öngören