Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, “Suç ile Mücadele Güvenlik Konseptinin Oluşmasında Bilinçli Toplum” sloganıyla Isparta’yı karış karış dolaşarak vatandaşlara, esnafa ve kurumlara ulaşıyor.

            Ekipler, muhtarları ziyaret ederek mahallenin sorunlarını, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini dinleyerek Isparta Valiliğinin koordinesinde diğer kurum ve kuruluşları da bilgilendiriyor.

Konu ile ilgili olarak Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

            “Bilgilendirme Çalışmalarını ilimizde düzenlenen festival, etkinlik, toplantı, konser, kurum ziyaretleri, okul ziyaretleri, park/bahçe/mesire alanı, vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu alanlar, AVM’ler gibi yerlerde stant kurarak, esnaf ziyaretlerinde bulunarak yürütmektedir. “Mala Karşı Suçların (Kamera takımı, kilit sistemlerinin kullanılması)” önlenmesi, Trafik Güvenliğinin sağlanması, KASK kullanımı, DOLANDIRCILIK türleri, Kadına Şiddetin Önlenmesi, Çocukların korunması, toplumun temel taşları Anne ve Kadınların yanlarında olduğumuzu bilinmesi amacıyla birçok faaliyet yürütülmektedir.

            Eğitim Çalışmalarını toplumun temel taşları ve geleceğimizin teminatı olan çocuk, gençler ve aileleri üzerinde yoğunlaştıran TDP ekipleri, Risk grubu vatandaşlarımıza yönelik sınav süreci, stresten uzak durma, aile içi şiddet ve diğer konularda eğitim ve bilgilendirme yapmaktadır.

            Sosyal Çalışmalar konusunda da alanda çalışma yapan ekipler, yardıma muhtaç vatandaşların tespiti, Isparta Valiliğimizin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirilmesi, Aile Destek Merkezi (ADEM) Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü SED (Sosyal Ekonomik Destek) birimi ile koordineli çalışmalar yürütmekte ve vatandaşlarımız ile kurumlar arasında da bağ kurabilmektedir.

            Sosyal Etkinlikler kapsamında çocuk ve gençlerimizin sosyal kültürel alanda gelişmelerini desteklemek, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak, sosyal etkinliklerle birlik beraberlik duygusunu pekiştirmek için Sinema, gezi, etkinlik çalışmalarını yürütmektedir.

Konut Kredisi Faiz Oranları Hızla Yükseliyor Konut Kredisi Faiz Oranları Hızla Yükseliyor

            Suç Önleme Faaliyetleri kapsamında Muhtarlıklar, esnaf, halkımızın yoğun olduğu alanlar, mesire/piknik yerleri, camiler vb. noktalarda kurumlar ile koordine halinde bilgilendirme, uyarı, eğitim, tedbir alınması yönünde çalışmalar yapmaktadır.

            İlimizde Suç Oluşmadan Önlenmesi, Vatandaşlarımızın Bilgilendirilmesi, Yardıma Muhtaç Vatandaşlarımıza Ulaşmak, Devletimizin Şefkatli Yüzünü Göstermek, Suç İle Mücadelede Toplumun Ve Kurumların Desteğini Almak, Kurumlar Arası Koordinasyonu Sağlamak, “Suç ile Mücadele Güvenlik Konseptinin Oluşmasında Bilinçli Toplum” sloganıyla alanda çalışmalarımız, temaslarımız ve mücadelemiz kesintisiz devam edecektir.

Değerli vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi Hattına ve 0.505.318 32 44 numaralı Whatsapp ve BİP tabanlı iletişim kanalımıza gösterdikleri ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz,iletilen her türlü talep ve bilginin bizler için değerli olduğunun  ve titizlikle takip edileceğinin bilinmesi hususunu Ispartalı hemşehrilerimizin bilgisine sunuyoruz” denildi.