TÜBİTAK tarafından koordine edilen Bilim Söyleşileri kapsamında, Süleyman Demirel Ortaokulu (Eğirdir/Isparta) ve Gazi Sosyal Bilimler Lisesi (Merkez/Isparta) öğrencileri ile birlikte Orman ve Ormancılık konulu söyleşiler yapıldı.

Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Oğuz ÇOBAN ve Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Mühendisi Dr. Sultan ÇELİK UYSAL’ın sunum yaptığı söyleşilere Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı doktora öğrencisi Arş. Gör. Hakan DURGUN ve yüksek lisans öğrencisi Miftahul Irsyadi PURNAMA da katılım sağladı.

Mimarlar Odası yönetiminden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Mimarlar Odası yönetiminden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

Öğrencilere ISUBÜ Orman Fakültesi’ndeki bilimsel çalışmalar, meslek örgütleri (TMMOB Orman Mühendisleri Odası ve Türkiye Ormancılar Derneği), işletmede mesleki eğitim, günübirlik ve konaklamalı teknik geziler ve orman oyunları olimpiyatının yanı sıra Isparta Orman Bölge Müdürlüğünde yapılan ağaçlandırma, silvikültür, orman koruma, odun üretimi ve korunan alanlarda yapılan ormancılık çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Öğrenciler, dikkatle ve ilgiyle dinledikleri söyleşiler sonunda, ormancılık konularıyla ilgili merak ettikleri konularda sorular soruldu ve konuşmacılar bu soruları cevaplandırarak, öğrencileri Isparta Orman Bölge Müdürlüğünü ve Orman Fakültesini ziyaret etmeye ve rman Fakültesi öğrencisi olmaya davet ettiler.

Etkinliklerin düzenlenmesi için emek veren Süleyman Demirel Ortaokulu Müdürü Sevban ACAR’a, Gazi Lisesi Müdürü Hamidullah SARI’ya, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Vahap ÇETİN’e ve söyleşişlere katılan diğer saygıdeğer öğretmenlere ve sevgili öğrencilere konukseverlikleri için teşekkürlerini sundular.

Haber Merkezi