Burdur’un Ağlasun ilçesinde yaşayan Gülay Doğan, 15 yıldır ineklerinden elde ettiği sütle, her hafta yoğurt, kaymak ve yüzde 100 doğal tereyağı elde ediyor.

15 yıldır bu işin içinde olan Doğan, uzun yıllar bu işi yapmasından dolayı artık pazara gelmeden hali hazırda kendisini bekleyen müşteriler edinmiş.

Doğan, her gün ineklerden sağdığı sütü ilk olarak süt kazanlarına koyup sobada pişiriyor. Doğan, kendi deyimiyle gaz fiyatlarının pahalı olması ve tüpte pişen sütün odun ateşine göre daha lezzetli olmuyor” diye her gün yaz ve kış aylarında evinde soba yakıyor.

Doğan; “Ben Ağlasun Kasabası’nda yaşıyorum. Yoğurt, kaymak ve tereyağını 15 senedir yaparım. Vatandaşımız her zaman doğalı seviyor. Zaten en lezzetli olan ürünler de her zaman doğal olanlarıdır. Ancak, fiyatı, hazır ürünlere göre pahalı olduğu için müşterilerimiz alamıyor” dedi.

Her gün sobada pişirerek elde ettiği bu ürünleri Isparta’da her hafta kurulan Salı Pazarı olmak üzere bütün pazarlarda satan Doğan, şuanda her pazarda hali hazırda müşterisinin olduğunu belirtti. Doğan, elde ettiği bu doğal ürünlerin fiyatlarını şu şekilde açıkladı; “Tereyağını 300 liradan satıyorum. Kimi müşteri bunu pahalı buluyor. Ancak bunu yapmak için çok emek harcıyorum. Ben bunu yoğurt haline getirdikten sonra 1 saat boyunca elimde dövüyorum. Ardından soba ateşinde bir de bunu tekrar karıştırarak kaynatması var. Çok emeği olduğu için ve odun fiyatları da arttığı için fiyatı 300 lira. Aynı şekilde doğal kaymağın kilosu 250 lira. İnek peynirinin kilosu 125 lira, davar peynirinin ise 200 liradan satıyorum. “ dedi.

Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı

Haber/ Ali Rıza Cesur