Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen ''Türkiye'de Yerel İklim Eylemi için Avrupa Birliği (AB) Ortaklığı'' başlıklı proje pilot il olarak Isparta, Antalya, Kahramanmaraş, Ordu, Elazığ ve Kastamonu'da başlatılıyor.

Aralarında Isparta'nın da bulunduğu 6 pilot ilde uygulanacak proje için Avrupa Birliği (AB) belediyelere 22,2 milyon avro finansman sağlayacak. Anılan yerel yönetimlere toplam 14,7 milyon avro hibe dağıtılacak.

Proje ile birlikte Isparta'da ''Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı'' geliştirilecek. Proje 5 yıl sürecek. Proje ile birlikte anılan 6 pilot ilde artan sıcaklıklar, orman yangını, sel ve kuraklık gibi iklim değişikliği kaynaklığı tehlikelere karşı belediyeler desteklenecek.

“EN FAZLA PAYI ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Konu, bugün saat 14.00'de Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında 1. oturumu yapılan Belediye Meclisi Toplantısında görüşüldü.

Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor

Başkan Başdeğirmen 'Çevre Kirliliğinin Giderilmesi' kapsamında bakanlık tarafından 6 pilot ile verilecek 14 milyon liralık nakdi yardımdan en fazla payı alabilmek için çalışacaklarını belirterek, 'Bizim düşüncemiz birincisi Eğirdir Gölümüz, ikincisi Isparta'nın uzun yıllar içme suyu sorununu ortadan kaldıracak kalıcı çözümler bulmak olacak. Bu nakdi yardım şartlı bir yardım olduğu için projeler önem taşıyor. Bu yardımdan önce Avrupa Birliği'nden almış olduğumuz 750 bin Euro hibe bağışı kullanmaya başladık. Bu nakdi yardımda bizim için gerçekten çok değerli bir yardım. Sayın bakanımıza buradan teşekkür ediyorum' açıklamasında bulundu./Özge Kılınç