Isparta İnşaat Mühendisleri Odası tarafından 20-21 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan etkinlikte, İnşaat Yüksek Mühendisi Deprem Güçlendirme Derneği Y.K. Danışmanı Suat Yıldırım tarafından TDBY 2018, Performans Analizi, Güçlendirme, Depremden Alınan Dersler konularında Isparta’daki İnşaat Mühendislerine eğitim verilecek.

İnşaat Demirleri Yolu Kapattı Vatandaşlar Çözüm İstiyor İnşaat Demirleri Yolu Kapattı Vatandaşlar Çözüm İstiyor

Konu ile ilgili olarak Isparta İnşaat Mühendisleri Odasından yapılan açıklamada; “Bilindiği üzere ülkemiz her zaman depremlerle karşı karşıya olup, en son 6 Şubat 2023 Pazartesi günü, saat 04.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde ve ardından saat 13.24’te Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiştir. Depremler, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde yaygın bina göçmelerine ve ağır bina hasarlarına yol açmış, çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetmiştir.

Bu depremler bize göstermiştir ki biz ülke olarak hala depremlere hazır değiliz. Bu bağlamda bizler de hem kendimizi hem de binalarımızı yenilememiz gerekmektedir.

Bunun bilinci ile, odaların da üyelerini yetiştirmesi ve halkı bilgilendirmesi gibi görevi olup, bu bağlamda odamızda üyelerimize (İnşaat Mühendislerine) yönelik 20-21 Ekim tarihlerinde Güçlendirme Eğitimi düzenlenecektir” denildi.