Gökşahan'ın tesislerinde üretilen 25 tonluk alabalıklar, tamamen hijyenik ortamda yetiştiriliyor.

Muhtar Gökşahan, tesislerinin suyunun soğuk ve berrak olmasının, balıkların lezzetini artırdığını belirtti. Çukurca köyünün doğal ve buz gibi suyu sayesinde, alabalıkların eşsiz bir lezzete sahip olduğunu vurgulayan Gökşahan, "Tesisimizde balıkları tamamen hijyenik ortamlarda üretiyoruz. Suyumuz çok berrak olduğu için balıklarımız da oldukça lezzetli oluyor." dedi.

Balık yetiştiriciliğine nasıl başladığını anlatan Muhtar Gökşahan, çocukluk yıllarından itibaren balıklara olan merakını ve tutkusunu dile getirdi. Bu tutkuyu bir meslek haline getirerek yetişkinlikte alabalık yetiştiriciliğine başladığını söyleyen Gökşahan, "Şu anda bu işin belirli zorlukları var. Bunlardan biri de yem fiyatlarının yüksek olması. Balıkları ilk olarak sağıyoruz. Dişiden süt, erkekten sperm alarak temiz su içinde balıklar olgunlaşmaya başlayıncaya kadar 3 ayrı havuzda bulunuyorlar." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gökşahan, tesis kurmak için çeşitli belgelere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şu anda tesislerinde tek çeşit alabalık yetiştirdiklerini ifade etti.

Isparta'da 14. Kez Geleneksel Hıdırellez Şenliği Isparta'da 14. Kez Geleneksel Hıdırellez Şenliği

Ali Rıza Cesur