Buğday Diş (Top-Göce) Tarhana - Isparta

Buğday Diş Tarhana Malzemeleri Nelerdir                                                                               

Şarkikaraağaç'ta  Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı Şarkikaraağaç'ta Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı
  • 3,5 kg çekilmiş buğday (yarma)                                                              
  • 3 kg süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 4 litre su 

Buğday Diş Tarhana Nasıl Yapılır

4 litre su ve 2 kg yoğurt ayran kıvamına getirilir. Buğday ilave edilerek ocakta karıştıra karıştıra kaynatılır. Lapa kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuzu eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kalan yoğurtla birlikte yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak şekil verilir, temiz bezlerin üzerine serilerek 2-3 günde kurutulur.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü