Ulaşıma neşter vuruldu, Isparta'da trafik rahatladı..

Haber32 - Haber Merkezi ÖZEL ANALİZ HABER -

Isparta'nın Hayaliydi yeni yollar bulvarlar ve kavşaklar, son olarak Merhum Hasan Balaman döneminde Isparta'ya yeni yol ve bulvarlar açılmıştı. Aradan geçen bunca yılın ardından gelişen büyüyen ve trafiğe hergün yüzlerce aracın dahil olduğu ilimizde trafik artık çekilmez hale gelmişti. Isparta'nın damarları artık tıkanmış trafik ışıklarında uzun araç kuyrukları oluşmaya başlamıştı.   Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in göreve gelmesiyle birlikte, tıkanan şehir trafiğinin hızlandırılması amacıyla kavşaklarda düzenlemeler yapıldı. Yol üzerlerinde kalan evler mülk sahipleriyle anlaşılarak yıkıldı, yeni bulvarlar ve bisiklet yolları açıldı.

Belediye Başkanı Başdeğirmen'in talimatlarıyla yaya üst geçitleri engellilerimizin kullanımına uygun hale getirildi. Kavşaklardaki adalar kaldırıldı, transit geçişler oluşturuldu. Yol üzerinde kalan evler mülk sahipleriyle karşılıklı anlaşılarak yıkıldı, yeni bulvarlar açıldı.

Isparta'da Akıllı kavşakların sayısı arttı..

Yol üstü otoparklar devreye alınırken, alt geçitte yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Otobüs güzergahlarında düzenlemeye gidildi, kente açık, kapalı ve klimalı duraklar kazandırıldı. İnsana yaraşır soğuktan ve sıcaktan etkilenmeyecek şekilde klimalarla iklimlendirildi.

Adliye - Batı Kampusu Bulvarı İstanbul Caddesinin Yükünü Azalttı

Adliye'den Üniversite yerleşkesine kadar çevre yolu açıldı. Yol üzerinde kalan 2 katlı yapı mülk sahibiyle anlaşarak yıkıldı.

 Yeni Adliye Binası-Üniversite Batı Kampusu arasında 20 metre genişliğinde, 5 km uzunluğunda bulvar açıldı, çift yönlü bisiklet yolu yapıldı. Şehrin batıya ulaşımı hızlandı, trafikteki riskler ve beklemeler azalırken, Mimar Sinan Caddesinin trafik yükünü hafifletildi.

Mehmet Tönge Alt Geçidiyle kesintisiz ulaşım imkanı

Belediye Başkanı Başdeğirmen: 'Şehrimizin 20-30 yıl sonrasını düşünmezsek Isparta'ya hiç hizmet edemeyiz. Sorunları bugünden çözemezsek, ileriye bırakırsak, benden sonraki ne yaparsa yapsın dersek aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmemiş oluruz." diyerek Mehmet Tönge alt geçidiyle trafiğe yeni bir nefes kanalı açtı.

Isparta'nın merkez trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ve şehrin geleceği düşünülerek planlanan 300 metre uzunluğunda, 30 metre kapalı genişlikte, gidiş-geliş çift şeritli genişliği 18 metre olarak projelendirilen Mehmet Tönge Alt Geçidi çalışmaları tamamlandı.

Alt geçidin devreye girmesiyle Üniversite-Adliye ve Üniversite-yeni Zabıta Kavşağı ile Gölcük Yolu arasında kesintisiz ulaşım imkanı sağlanıyor. Alt geçidin hizmete girmesiyle İstanbul Caddesi ve Mimar Sinan Caddesindeki trafik yükü hafifledi.

Üniversite Doğu Kampusu-Şehir Merkezi Bulvarı ile İstanbul Caddesinin Yükü Azaltan 2. seçenek oldu

12 metre genişliğinde, 3 kilometre uzunluğunda içerisinde çift yönlü bisiklet yolunun da yer aldığı bulvar İstanbul yolunu rahatlattı. Bulvar şehir merkezinin doğu bölümünde yer alan Davraz. Karaağaç, Sermet gibi mahallelerin yer aldığı bölgeye ulaşımı hızlandırdı.

Yeni Zabıta Kavşagı-Gölcük Yolu Bulvarı
DSİ kanalının her iki tarafında kalan, gidiş-geliş 7.200 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki yolu, evi kanal üzerinde kalan mülk sahibiyle karşılıklı anlaşarak yıkıldı ve bu bulvarı Isparta'ya kazandırıldı.

Bulvarla üniversite batı kampus bölgesinden, Zabıta Müdürlüğü yeni hizmet binası ve Gölcük yolu arasında kesintisiz trafik akışı sağlandı.

Tren Garı Bölgesi Yolu
Mevcut Tren Garının doğu kısmında, demiryolları mülkiyetinde kalan alanda 20 metre genişliğinde 800 metre uzunluğunda bulvar açıldı. Süleyman Demirel Eğitim Kompleksinin Şehir Hastanesi önünde oluşturduğu araç yoğunluğu bu bulvar sayesinde azaldı.

Yaya üst geçitleri engellilere uygun hale getirildi

Alkollü Sürücünün Çarptığı Yaya Öldü Alkollü Sürücünün Çarptığı Yaya Öldü

Maddi olarak küçük ancak kullananlar için için büyük önem taşıyan, şehrimizdeki 3 adet üst geçit yenilendi. Üstgeçitlere, asansörler koyarak engellilerimizin kullanımına ve yaya güvenliğine uygun hale getirildi.

Şehre 106 araçlık modern otopark

Isparta Belediyesi Yeni Müftülük Camii önündeki 3.817 metrekarelik alanda 106 araç kapasiteli yeraltı otopark inşaatını tamamlayarak hizmete sundu. Otopark başta müftülük hizmetlerinde, hac ve umre uğurlama ve karşılamaları ile cenaze namazları için kullanılacak ve bölgedeki vatandaşlara hizmet verecek.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Bu otopark uzun yıllar bölgedeki yoğunluğu kaldıracak bir çalışma" dedi.

Belediye önü yeraltı katlı otoparkı güçlendirildi

Belediye önündeki 150 araç kapasitesine sahip 3 katlı yeraltı otoparkı Başdeğirmen'in ilk göreve geldiğinde SOS veriyordu, SDÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü hocalarının vermiş olduğu rapor ile İnşaat Mühendisleri Odasının yaptığı çalışmalar sonrasında Isparta Belediyesi tarafından güçlendirilerek tekrar hizmete sunuldu.

Hedef 86 Km lik bisiklet yolu
Araçlar ve yayalar için bu çalışmaları yürüten Isparta Belediyesi bisikletiyle ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlaırda unutmuyor, Başkan Başdeğirmen şehri bisiklet yolları ile donatmaya devam ediyor. Bisiklet severlerin güvenli sürüş ve sağlıklı sporyapabilmeleri amacıyla her gecen gün bisiklet yolu ağı genişliyor.

Şehirdeki 8,5 km olan bisiklet yolu ağı 2022 sonu itibariyle bisiklet yolu 56,5 km'ye, ulaşırken 2023 yılı sonunda ise 86 km'ye ulaştırılmış olacak.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Amaçlarının Isparta daki trafiğe daha kalıcı çözümler için sürekli yeni fikirler ve öneriler üzerinde çalıştıklarını belirtirken bisiklet yollarını daha düzenli ve uzun hale getirmek istiyoruz, Isparta halkımız trafikte güvenli bisikletiyle sağlıklı bir sürüşü sonuna kadar hakediyor, bizde bunu sağlamak için aralıksız çalışıyoruz'' dedi.