Isparta Belediye Meclisi son oturumunda komisyon raporlarını karara bağladı.

Isparta Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısı, Başkan Şükrü Başdeğirmen başkanlığında saat 14.30'da yapıldı. Meclis, 6 gündem maddesini karara bağlamak için toplandı.

Isparta Belediyesi bünyesinde AFAD Müdürlüğü'nün kurulması için kadro ihdası ilk madde olarak görüşüldü. Konu, ilk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilmişti ve komisyon tarafından olumlu bulundu. Rapor, meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

İkinci madde, subay lojmanlarının yanına inşa edilen katlı otopark için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen 10 milyon TL hibeyi içeriyordu. Plan ve Bütçe Komisyonu, hibeyi olumlu buldu.

Kazanın Hemen Ardından Vatandaş Yetkililere Çağrıda Bulundu Kazanın Hemen Ardından Vatandaş Yetkililere Çağrıda Bulundu

Komisyon raporu, meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Isparta Aya Baniya Kilisesi Restorasyon ve Teşhir Tanzim uygulaması ikmal işi için BAKA tarafından ek 750 bin lira hibe yapılması da komisyon tarafından uygun bulundu ve meclis tarafından da kabul edildi.

Tarife Komisyonu'na havale edilen konulardan biri olan arazi kontrol ücretleri ile ilgili Jeolojik Etüt arazi kontrol ücretleri konusu da karara bağlandı. Komisyon, sondaj başına 200 TL alınması yönünde görüş belirtti. Karar, meclis tarafından kabul edildi.

Geçen mecliste İmar Komisyonu'na sevk edilen 5. ve 6. madde de meclis tarafından onaylandı.

Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Temmuz ayı olağan toplantısının 3 Temmuz günü yapılmasının kabul edilmesiyle sona erdi.