Isparta’ya yapılacak turizm yatırımlarına zorluk çıkaranlar kimler? Turizmci Bekir Akkaş, çok önemli bir konunun altını çizdi ve önemli bilgiler verdi. Peki kim bunlar?

 

Belki başlık bazı okurlarımıza ağır gelebilir ama bana "göre tam yerinde. Evet "Kim bu hainler?"
Davraz Kayak Merkezine otel yatırımı yaparak, gelişmesinde büyük katkı sağlayan, Isparta turizmine değer katan Akkanat Holdinge bağlı Siren Otelleri Genel Koordinatörü değerli insan Bekir Akkaş, katıldığı bir toplantıda çok önemli konuları gündeme getirmiş Isparta’yı seven ve şehrin gelişmesi için her türlü desteği veren Bekir Akkaş adeta Isparta’nın "hainlerini" gündeme getirmiş.
 
Bu ile bir fazla yatırım yapılsın, ekonomisi büyüsün, insanlar iş bulsun diye birileri çabalarken, ne yazık ki birileri de yapılacak yatırımlara olumsuz yaklaşmış ve engelleme yoluna gitmiş.
 
Şimdi anlıyor musunuz "bu il neden gelişmiyor, neden geride kalıyor?"
 
Öncelikle Akkaş'ın söylediklerini hatırlayalım:" Isparta sportif faaliyetler ve büyük turnuvalar için çok uygun bir ildir. Bu nedenle tesislerin sayısı artırılmalı, özellikle şehir stadının fiziki ve teknik koşulları daha da iyileştirilmelidir.
 
Bunun içinde bizlerde çok çaba sarfediyoruz ama bize çok yardımcı olunmuyor. Sürekli engellerle karşılaşıyoruz.
 
Davraz'da yer tahsisi alarak yatırım yapmak: isteyen yatırımcılar, tesisler, bazı olumsuz yaklaşımlar nedeni ile yatırımlarını yapmaktan vazgeçmiş ve Sandıklı'da termal otel yatırımı yapmışlardır."
Demek ki Isparta’da yatırımcılara olumsuz yaklaşan, yatırımları engelleyen, bu ilin büyümesini, insanları niş bulmasını, evine ekmek götürmesini istemeyen HAİNLER var.
 
Turizmci Bekir Akkaş, Isparta’nın avantajlarını tek tek tıralamış, yatırımcının gelmek istediğini belirtmiş.
 
Yatırımcı Isparta’ya yatırım yapmak istiyor, "içimizdeki İRLANDALILAR" engelliyor. Yazık ki ne yazık.
Bu engelleme aleni olmayabilir. .Ya. Bürokratik engel çıkarılmıştır, ya da işlemler yürümemiştir. Yani bir boyunu bulup, yatırımcıyı Isparta’dan Sandıklı'ya kaçırmışlar.
 
Şehir merkezindeki ilk 5 yıldızlı oteli yapan Sami Öngör'ün yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Adamların ayağının altına kırmızı halı sermek yerine, olumsuz yaklaşımlar sergileniyor.
 
Sadece otel yatırımlarında mı var bu engelle meler. Tabii ki HAYIR. Her alanda hemen hemen var.
Küçük düşünerek, bürokrasiye takılarak, her işin altında RANT arayarak bu şehri büyütemeyiz.
Tabii ki insanlar, yatırım yapacak ve para kazanacak. Bazıları bundan rahatsız oluyor. Hangi alanda olursa - olsun, Isparta’ya yapılacak yatırıma engel olanlar kadar, engel olmayı bir kenara bırakın, önünü açmayan, kolaylık sağlamayanlar da bu il için bir HAİNDİR.