Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri 2022-2024 yıllarında tüm illerde olduğu gibi Isparta’da da uygulanmaya başlandı.

Kırsal alanda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak; kırsal alanda tarımsal üretimi yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara 250 bin TL karşılıksız hibe desteği veriliyor.

Isparta’da 2023 yılı çağrı döneminde 23 kişi ile hibe sözleşmesi imzalandı. Projelerin 2 adedi bitkisel üretim projesi 2 adedi Arıcılık ve bal üretimi projesi ve 19 adedi ise hayvancılık projesi. 15 adet projenin kontrolleri yapılmış ve ödeme işlemleri tamamlanmıştır. 2023/5 sayılı Tebliğe göre;  30.11.2023 projelerin son tamamlanma tarihi olup Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından proje kontroller ve yerinde tespitler devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreten, yetiştiren, ekonomiye katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunan üreticilere her zaman destek olmaya devam edecek.

Aksu heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Aksu heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret