Türk Siyasetinin mihenk taşlarından Dr. Sadettin Bilgiç’i (Koca Reisi) kaybettik. Ebediyete intikal eden  değerli şahsiyetlerin arkasından yazmak gerçekten zor. 
Ağustos ayının son günleri, sıçak bir günde Ş.Karaağaç yollarındayız. Kanal 32 ekranlarında yepyeni bir proğrama merhaba derken, ilk proğramın Ş.Karaağaç olması bir tesadüftü. Memleketimden, hemşehrilerimden bahsetmek, ilçenin gelenek, görenek ve tarihi yerlerini izleyicilere aktarmak istedik.
Ş.Karaağaçın meşhur köpük helvasını, tahinli pidesini, kızıldağını, pınarbaşını çektik. İlçemiz sadece bunlarla ünlü değildi elbette, çok değerli şahsiyetlerin doğup büyüdüğü, hizmet ettiği, tarihi geçmişi olan bir ilçe. 
O tarihlerde ilçede olan değerli büyüyüğümüz, Koca reis’i de ‘Çayır Çimen’e’ konuk etmesek büyük bir eksiklik olacaktı. İl Genel meclis üyesi, sayın Hüseyin Yıldırım’la birlikte koca reise haber gönderdik çekim için.
Öğle saatlerine doğru sayın Sadettin Bilgiç, gömlek ve kravatanı takmış, lacivert çeketini giymiş bizi bekliyor. Yıllardır yaşadığı evinin girişindeki balkonda çekimlerimizi gerçekleştirdik.
Siyasete nasıl girdi, nasıl mücadele ettiğini anlattı. Bilgiç’in siyasi yaşamının dışında birde hekimliği vardı! Ş.Karağaç ve bölgesinde hekimlik yaptığı yılları anlattı. Nostalji yaptık, geçmişe gittik. Siyasetteki bir dönem yol arkadaşı olan Süleyman Demirelle ilgili anılarını anlattı.
Sayın Sadettin Bilgiç’le en son röportaj yapan gazeteci benim. Bu benim için meslek hayatımın önemli anıları olarak kalacaktır. Röportajın sonunda şahsıma imzalayıp hediye ettiği kitap, kütüphanemin en müstesna yerinde kalacak ve gelecek nesillere bilgi ve ışık tutacak.
Sayın Sadettin Bilgiç’le ilk tanışmamız yanılmıyorsam bundan 10 yıl önce Ankaradaki evinde olmuştu. Gazeteci yazar abimiz Zeki Tarhan’la Ankara’daki evine ziyarete gittik. Bilgiç evinin giriş katındaki özel odasının masasının arkasında tarihe ışık tutmuş koltuğunda oturuyor. Etrafında sandalye ve koltuklar var. Kalabalık bir misafir topluluğu, bakıyorum yaşları 70’in üzerindeki bu kişiler sonradan öğrendiğime göre sayın Bilgiç’in siyasetteki yol arkadaşları, eski Bakanlar, Senatörler, siyasetçiler. Onlarla hasbel yapıp, geçmişe yolculuk yapıyor, bugünün siyasetini değerlendiriyorlar. İkramlar ve sohbetden sonra sayın Bilgiç’ten izin istiyor ve evden ayrılıyoruz. Yine bana hayatını anlatan kitabını hediye ediyor.
Ankara dönüşü o kitabı yol boyunca okudum.
Türk siyasetine damgasını vurmuş, Bakanlık yapmış, Ş.Karaağaç ilçemizin en büyük ve  önemli siyasetçilerinden sayın Sadettin Bilgiç’le ilk kez yüz yüze gelmenin ve onun hayatını okumanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadım. 
Daha sonraki yıllar Sayın S.Sadi Bilgiç’in siyasete girmesi ile birkaç kez daha yüz yüze geldiğimiz, sohbet ettiğimiz değerli büyüğümüz’ü geç tanımanın burukluğunu, erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.
Artık rahmetle andığımız sayın büyüğümüzle ilgili anılarımı sizlerle paylaşırken onun ilçeye hizmetlerinden de bahsetmek istiyorum. Bizim nesil insanlar bilmez ama babalarımızın ve dedelerimizin anlattıklarından yola çıkarak onu biraz daha anlatmaya çalışacağım. 1950 ve 60’lı yıllarda Almanya kapılarını Türk işçilere açıyor. İki ülke arasındaki anlaşma ile Türk işçileri Almanya’ya giderek çalışmaya başlıyor. İşte o dönemde siyasette  ve bürokraside etkin olan, sözü dinlenen sayın Bilgiç, yüzlerce hatta binlerce hemşehrimizi yurt dışına gönderek iş sahibi yapıyor. Bugün Almanya’da çalışıp emekli olmuş yüzlerce hemşehrimiz var. Onların çocukları ve torunları ise hala Almanyada yaşıyor. Düşünebiliyormusunuz binlerce insana ekmek kapısını aralayan sayın Bilgiç’in ilçeye yaptığı, insana yaptığı en büyük hizmet, işte bu olsa gerek.
Çiçekpınar kasabasında bir tanıdığım sayın Bilgiç’le olan hatırısanı şöyle anlatıyor.
“O tarihlerde herkes yurt dışına gidiyor. sayın Sadettin Bilgiç’in bir kartı, bir telefonu yurt dışına gitmek için yetiyordu ama Sadettin Bilgiç’e ulaşmak o günün şartlarında çok zordu. Bir gün Ş.Karaağaça geldiğini duydum ve hemen ilçeye gittim. Ankara’ya geri döneceğini bildiğim için ana yolda beklemeye başladım. Karşıdan siyah bir araba geliyor, işte bu Bilgiçin arabası dedim ve kendimi yolun ortasına attım, durdu ve ne istediğimi sordu, bende kendisine yurt dışına gitmek istediğimi söylediğimde hemen kartını verdi ve yol gösterdi. İşte o gün bugündür yurt dışında çalışıp, bugün emekliğimi huzur içerisinde geçiriyorum. Çocuklarım ve torunlarım ise hala Almanya’da” 
Çiçekpınar kasabasından Mahmut dayımın anlattığı bu hikaye gerçek ve yaşanmış bir hikaye.
Sayın Bilgiç’in hizmetleri saymakla bitirilemez.
Ben, bende olanları sizlerle paylaştım. Sosyal paylaşım siteleri, facebook ve tviterda Koca reisle ilgili kim ne demiş, internet sitelerine kimler ne yorum yapmış gelin hep birlikte bu yorumları okuyalım.
Siyaset bir bilenini kaybetti (Hakan Yaman)
Ş.Karaağaçtaki evinde en son bana röportaj veren koca reis sayın Sadettin Bilgiç'e Allah’tan rahmet dilerken. Bilgiç ailesine ve hemşehrilerime başsağlığı diliyorum. Pazar günü son görevimizi yerine getirip onu ebediyete uğurlayacağız. Mekanın cennet olsun koca reis seni asla unutmayacağız.
Milli ve Milliyetçi Bir Siyasetçi 
(Mehmet Faik Tortop)    
Türkiye'de hiç kimse tesadüfen bir yerlere getirilmiyor,tesadüfen de bir yerlerden indirilmiyor.Koca Reis'i Senirkent'te Adalet partisi mitinglerinde gördüm kararlı kendine güvenen bir görüntü veriyordu. Adalet partisi kurucu genel başkanı Ragıp Gümüşpala'nın ölümünden sonra kamu oyunda rakipsiz genel başkan adayı olarak görülüyordu ama Morison şirketinden gelen yine hemşehrimiz Süleyman Demirel bir anda gündeme geldi ve Adalet Partisi genel Başkanı oldu (ben 13-14 yaşlarında idim). Koca Reis'in özelliği Milli ve Milliyetçi olması idi. Koca Reis'e Allah'tan rahmet diliyorum.
ANILAR YAŞATIR BENİ  (Rıdvan Ertan) 
Şarkikaraağaçta çok değil bundan yaklaşık 5-6 yıl öncesinde stadyumda Göksöğüt beldesinin düzenlediği Belkıs Akkale’ninde sahne aldığı bir şenlikte sunucu idim. Rahmetliyi kürsüye davet ederken ‘Devletimiz eski bakanlarımızdan Şarkikaraağaç’ın ve Ispartamızın siyasette gurur abidesi aydın ve nezih insan’ diye anons etmiştim. Mikrofonu alınca ‘Ben bakanlık yaptım ama devlet bakanlığı yapmadım’ önce bu yanlışlığı düzeltelim diyerek konuşmasını yapmıştı. Konuşması bitince engin hoşgörülerine sığınıp daha anlaşılır bir dille ifademi tekrar düzeltmiştim. Aslında aynı ifadeleri kullandığımız halde o şölen akşamı Allah rahmet eğlesin, İlimizden koca bir çınar göçtü diyebilirim başımız sağolsun
Allah rahmet eylesin (Hakkı)
Koca reis mekanın cennet olsun Türk Milleti seni asla unutmayacak
BU KALP SENİ UNUTURMU (M.R. Eriştiren )
Güzel memleketimin mücadeleci Koca Reisi nur içinde yat, mekanın cennet olsun
(Kadir Yılmaz) 
Koca Reis Seni unutmayacağız 
 Mekanı cennet olsun (Cumhur Ziya Kurt)
Allah rahmet eylesin diyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Ruhsar Demirel 
Sayın Sadettin Bilgiç'e Allahtan Rahmet hepimize sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun
Mehmet Ünverdi 
Sayın vekilim, Süreyya Sadi Bilgiç’in babası, türk siyasetinin duayeni, eski bakanımız, Sadettin Bilgiç hakka yürüdü, başımız sağolsun..
Fatih Kurt
Isparta, önemli bir siyaset ve devlet adamını kaybetti. Huzur içinde uyu koca reis.