Tacettin Yılmaz'ın Milli Eğitim Müdürlüğü zamanında defalarca gündeme getirdik ama Tacettin bey önemli adımları bir türlü atamadı.

Hafta başında Fen Lisesi ile Sosyal Bilimler Lisesi yurtlarının kız -erkek olarak ayrılmasını ve yeniden düzenlenmesi teklifini gündeme getirmiştim. Bu teklifimi biraz daha büyütüyorum ve kompleks içindeki bütün yurtlar düzenleme kapsamına alınması.
 
Yurtların düzenlenmesi konusunda hemen ilgisi -alakası olmayan konular gündeme geldi. Bazıları bilerek ortalığı karıştırıyor. Yapılacak iş çok net: Yurtların kız - erkek olarak ayrılması. Yeni uygulama yapılırsa, yurtlarda kendi içinde okulların öğrencilerine göre yeniden düzenlenebilir.
 
Burada amaç, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek. Bazı sorunları ortadan kaldırmak isterken, yeni sorunlar ortaya çıkarsa, öğrencilere zarar verilirse bu iş olmaz. Düzenleme buna göre yapılmalı.
 
Kompleksteki sorun sadece pansiyonlarla bitmiyor. Kompleksin kim ne derse - desin güvenlik sorunu var. Ciddi anlamda çevre düzenlemesi yapılmalı, giriş - çıkışlar kontrol edilmeli ve özel güvenlik sistemi kurulmalıdır.
 
Geçtiğimiz yıllarda yapılan çevre teli döşemesi yetersizdir. Yine okulların yerlerinin değişmesi ile Isparta’nın en kaliteli okulları komplekse toplanabilir. Mesela, Güzel Sanatlar Lisesi ile Gazi Sosyal Bilimler Lisesi yer değiştirebilir.
 
Fikirler çoğalır ama ne olar artık bu kompleksi Türkiye'ye örnek bir kompleks haline getirin.
 
Ayrıca, bir de neyi merak ediyorum biliyor musunuz? Kompleksteki okullar yapılırken, yerleri hangi mimarlık ve mühendislik zekası ile tespit edildi bilmiyorum. Okullar çevre yolunun dibine, spor salonu yurtlar iç kısma yapılmış. Çevre yolunun dibinde öğrenciler özellikle bahar ve yaz aylarında nasıl ders yapacaklar?
 
Sonuç olarak, genel eğitim düzenlemeleri yapılırken, Süleyman Demirel Eğitim Kompleksinde de radikal kararlar alınmalı ve aksayan yönler ortadan kaldırılmalı. Bu kararların zamanlaması da iyi ayarlanmalı ki öğrencilerimiz zarar görmesin.