Isparta Belediyesine ait Kültür Sineması ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir yazı kaleme aldım.

Yazı üzerine genelde olumlu tepki almama rağmen, bazı okurlarımız görüşlerime katılmadıklarını belirttiler.
 
Önceki gün "Deprem" toplantısı öncesinde görüştüğüm SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan ibicioğlu, Kültür Sinemasını (merkezini) üniversite olarak istediklerini belirterek, konuyu Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a ilettiğini söyledi.
 
Sinemanın Salı günü yapılan ihalesinde de talep olmadı ve ihale iptal edildi. Bu sistemle sinemanın özel sektör tarafından çalıştırılması çok zor.
 
Kapalı kalırsa binaya ve harcanan ' paralara yazık olacak. Biz Sinemanın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilmesini gündeme. Bu sistemle sinemanın özel sektör tarafından çalıştırılması çok zor.
 
Kapalı kalırsa binaya ve harcanan paralara yazık olacak. Biz Sinemanın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilmesini gündeme getirmiştik. Aslında rektör hocanın talebi oldukça yerinde ve Başkan Günaydın'ın da olumlu cevap vereceğini tahmin ediyorum.
 
SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi burada hizmet verecek. Hem SDÜ'nün halkla kaynaşması açısından, hem binanın atıl kalmaması açısından oldukça yerinde bir teklif. İş bununla da kalmaz.
SDÜ'nün Kültür Sinemasını alması durumunda Milli Eğitim Müdürlüğü'de her türlü etkinliklerini buraya kaydırır ve bina daha verimli şekilde kullanılır.
 
Bu konunun zaman geçirilmeden görüşmesi gerekiyor. Kültür Sinemasına ciddi paralar harcandı ve güzel bir tesis oldu. SDÜ idaresinde, Belediye ve Milli Eğitim bu binayı oldukça güzel etkinlikler ve çalışmalar için ayağa kaldırır.
 
Rektör hoca talebini resmileştirmen. Başkan Günaydın ve belediyenin yetkili organları da kamu malının korunması ve Isparta’nın sosyal hayatı için olumlu bakar diye düşünüyorum.
 
Son zamanlarda SDÜ'deki olumlu gelişmeleri gündeme getiriyorum ve getirmeye devam edeceğim. Çünkü üniversite hem kurumsal anlamda, hem de şehrin sorunlarının çözümünde var olmada önemli adımlar atıyor.
 
"Deprem" toplantısı ile "Turizm Sempozyumu"nu daha sonra işleyeceğim ama dikkatimi çeken ve benimde katıldığım önemli bir toplantı daha yapıldı: "SDÜ'nün tanıtım filmi" toplantısı.
 
Rektör Hoca başkanlığında yapılan ve Senato üyeleri ile ilgili birimlerin katıldığı toplantıda SDÜ'nün kurumsal yapısı, tanıtımı ve medya ilişkileri üzeride duruldu.
 
Özellikle tanıtım filminin nasıl olması noktasında görüşler alındı ve önemli mesafe kat edildi.
Bu konu neden önemli? Daha öncede üniversitenin kendi imkanları ile gerçekten güzel tanıtım filmleri yapıldı. Ama bu kez biraz farklı. Bu kez Türkiye'de herkesin dikkatini çekecek, üniversitenin ve şehrin tanıtımını ciddi anlamda katkıda bulunabilecek, daha profesyonel bir çalışma üzerinde duruluyor. Kurumsal kimlik noktasında geç kalınmış bir çalışma.
 
SDÜ her alanda "ben varım", "ben buradayım" demeli. Bu yolda önemli çalışmalar yapılıyor. Ürettiğini, yaptığını pazarlayamadıktan sonra başarı sağlanamaz. Bunun yolu da iyi bir medya iletişimidir. İyi bir medya iletişimi beraberinde halkla ilişkileri, toplumla iç içe olmayı, sonunda başarıyı getirir. SDÜ, bilimsel çalışmalarının yanındah32, öğrenci sayısı fazla bir üniversite olma özelliğinin yanına, değerli bir marka, herkesin kabul ettiği bir kurum olmalıdır ve bu yönde ilerlemektedir.