Hafızlık suresi en az iki yılı bulan klasik usul hafızlık sistemi yerine, daha kolay, kalıcı ve kısa süreli hafızlık sistemini öğrencilere tanıtan İl Müftüsü Vekili Halil Taş, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Öğrenme ve ezber yapma sürecini hızlandıran ve kalıcılığını artıran bu teknikle haftada 5 gün ve sadece 20 saatlik bir eğitimle, 8 ayın sonunda Kur'an-ı Kerim'i baştan sona sağlam bir şekilde ezberlenmiş olacaktır.”

Hafızlıkla ilgili hadis-i şerife de dikkat çeken Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamber efendimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor; ‘Her kim ki, Kur’an’ı okuyup ezberler ve içindekilerle amel ederse, kıyamet gününde o kişinin anne ve babasına bir taç giydirilecektir. Güneş; dünya evinde sizin aranızda olsaydı o taç güneşten daha parlak olurdu.’ O tacın ışığı güneş ışığından daha güzel ve daha parlaktır. Görenlerin gözlerini kamaştırır. Ya O Kur’an’la amel eden kişinin kendisi hakkında ne düşünürsünüz? Şüphe yok ki Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip manasını anlayıp onunla amel eden kişinin derecesi, anne ve babasının derecesinden daha yüksek olacaktır. İnşaallah hafızlarımızın hepsi, hadis-i şerifin gösterdiği müjdeye nail olurlar.”

Eğitimin ilk 2-3 ayının oldukça zorlu geçeceğini de sözlerine ekleyen İl Müftüsü Vekili Taş; “Hem bedenin hem ruhun böyle bir yoğun tempoya alışması meşakkatli geçecektir. Lakin hafız adayları onlara yol gösteren hocalarının kendilerinden istenilenleri yerine getirdiği müddetçe bu süreç güzel neticelerle atlatılıp zihnin açılması inşaallah tamamlanacaktır. Bu süreçten sonra öğrencinin hafızası güçlenecek ve ezberleri kolaylaşacaktır. Hafızlık sürecinde hafızlık yapan öğrencilerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize başarılar diliyorum” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Yalvaç heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Yalvaç heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret