Memurların 2024-2025 toplu sözleşme pazarlığı devam ediyor. Hükümet, yeni teklifinde 2024 için yüzde 25, 2025 için ise yüzde 11 zam önerdi. Ancak Memur-Sen, bu teklifi kabul etmedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikanın gereken adımları atacağını belirtti. Hükümetin ilk teklifi yüzde 14 ve yüzde 9 zam içeriyordu. Memur-Sen'in revize istemesi üzerine hükümet, yeni teklifini yüzde 15 ve yüzde 10 zam olarak sundu. Memurlar ise 2 yıl içinde yüzde 110 zam talep ediyor.

Bugün kamu çalışanlarına yeni teklifini sunan hükümet, 2024 için yüzde 25, 2025 için ise yüzde 11 olmak üzere toplamda yüzde 36 zam teklif etti. Yeni tekliften de memnun olmayan Memur-Sen, grev sinyali verdi.

"BİR SENDİKA NASIL BİR ADIM ATARSA ONLARI ATACAĞIZ"

Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Teklifleriniz kabul edilmezse ne gibi adımlar atacaksınız?" diye soruldu. Yalçın, "Biz sendikayız. Dolayısıyla bir sendika nasıl bir adım atarsa onları atacağız. Onun için biz burada iyi niyetle bu masadayız. Çözüm için zorluyoruz. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Hep umudumuzu koruduk. Çünkü bu masa kamu görevlileri için en önemli çözüm masası, en önemli sorunları çözme mekanizması. Biz söyleyeceğimizi söyledik" ifadelerini kullandı.