Yaklaşık 1 ay önce AK Parti’deki gelişmeleri ve kimlerin nasıl hesap yaptığını yazmıştım. Bugün MHP’deki gelişmeleri ve gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım.

MHP 30 Mart yerel seçimlerinde Isparta merkez ile birlikte Yalvaç, Senirkent gibi ilçeler ile önemli bazı beldeleri kazandı. 2011 seçimlerine göre İl Genel Meclisi oylarında % 40 dolayında bir artış var. 
Isparta için, merkez belediyenin kazanılması, il genel meclisi oylarındaki artışı baz aldığınız takdirde MHP en başarılı parti diyebilirsiniz.

MHP’de mevcut il yönetimi ile birlikte, İsa Yalçın’ın muhalifleri var. MHP’de bu durum her dönem olmuştur. Belediye Başkanı Günaydın’ı da istemeyen ciddi bir MHP’li kesim var. Hatta öyle ki 30 Mart seçimlerinde ciddi bir MHP’li kesim Yusuf Ziya Günaydın’a oy vermediler.

Siyasi partilerde parti içi mücadele her zaman olmuştur ve olacaktır. 2015 genel seçimleri için MHP’de de milletvekilliği hesabı yapanlar, aday olmak isteyenler mutlaka olacaktır. 2015 seçimlerinde bütün partiler için geçerli olan kural bu dönem daha etkin olacaktır. O da adayın kim olduğu?

MHP’de mevcut Isparta Milletvekili S. Nevzat Korkmaz yeniden adaydır. Korkmaz, 2011 seçimlerinde kıl payı meclise gitmiştir. MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın da aday olmasını bekliyorum. Ki bana göre Yalçın için zamanıdır. Kim ne derse desin, Yalçın yıllardır MHP’ye hizmet etmektedir.

2015 seçimlerinde milletvekilliği için sürpriz isim bana göre Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olabilir. MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye çok yakın olan ve Bahçeli’nin her fırsatta takdir ettiğini söylediği Günaydın milletvekili adayı olursa kimse şaşırmasın. 

Isparta’da bir ilke imza atan ve 3 dönem belediye başkanlığını kazanan, her seçimde partisinin yaklaşık 3 katı oy olan Günaydın’a Bahçeli’nin verdiği değer yerindedir. (MHP’li arkadaşlarımız kızmasınlar; Rakamlar ve partilerin aldıkları oylar ortada. Mutlaka MHP’nin oyu var, mutlaka partisiz bu iş olmaz ama Günaydın’ın şahsi oylarını da kimse görmezden gelemez.)

Belediye Başkanlığında büyük ihtimalle son dönemi  olan, bir daha başkan adaylığını düşünmediğini tahmin ettiğim Günaydın’ın milletvekili adaylığının yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Isparta’da siyaset yapmayan, özellikle Ankara bürokrasisinden de MHP adaylığı için öneli isimlerin gündeme gelmesini ve aday adayı olmalarını bekliyorum. 

MHP’nin milletvekili aday adaylarının 20’yi bulması kesin.

Her seçim kendi şartları içinde değerlendirilir. Bir önceki seçim sonuçları sadece yol gösterir ama seçim sonucunu etkilemez. 

Ancak 2014 seçimlerinin sonuçları MHP’nin 1999 seçimlerinden sonra Isparta’da iki milletvekilini yakalayabileceğini gösteriyor. Bugünden biraz erken olur ama biz yinede 2015 seçimlerinde Isparta’nın ya AK Parti 3 MHP 1, ya AK  Parti – MHP 2 – 2 olacağını düşünüyoruz. Bugüne kadar tahminlerimizde, sahayı okumada yanılmadık. Bundan sonra da inşallah yanılmayız.

CHP ile ilgili görüşlerimizi önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız.