Birincisi Vali Oğuz böyle bir söz söylemez, ikincisi "Kızılay ne iş yapar?" cümlesi ile "Isparta’da deprem olursa Savcılığa şikayet edeceğim" cümlesi arasında bir bağ kurabiliyor musunuz? Kızılay'ın depremi önleme gibi bir gücü var mı?  Bazen galiba beynim çalışmıyor. Zaten zekamız az, bir de böyle karışık konular oldu mu tamamen duruyor.
 
Bazen galiba beynim çalışmıyor. Zaten zekamız az, bir de böyle karışık konular oldu mu tamamen duruyor. Son olayda olduğu gibi. "Deprem dede" olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara Vali Memduh Oğuz'u çok sert ve alakasız bir şekilde eleştirmiş. Sayın Işıkara'nın uzun yıllar bu ülkeye hizmetleri olmuştur. Ancak bu açıklamasını bir hizmet olarak değil, farklı yorumluyorum.
 
Çünkü, birincisi Vali Memduh Oğuz, "Kızılay ne iş yapar?" şeklinde bir açıklama yapmaz. Ki kendisi de böyle bir açıklamasının olmadığını söyledi. Bahsedilen toplantıda bulunan arkadaşlarda böyle bir konuşmanın geçmediğini söylüyorlar. Birileri Işıkarayı yanlış bilgilendirmiş.
 
Tamam yanlış bilgilendirme oldu diyelim. Farzedelim, Oğuz böyle bir şey de söyledi. Benim anlayamadığım şu: "Kızılay ne iş yapar?" cümlesi ile "Yarın Isparta’da deprem olur ve bir tek vatandaşımız hayatını kaybederse kendisini savcılığa şikayet edeceğim" cümlesi arasında ne gibi bir bağ var.
 
Buna "dam başında saksağan vur beline kazmayı" demezler mi? Vali Oğuz; "Kızılay ne iş yapar?" diye açıklama yapınca, deprem olma ihtimalini mi doğruyor veya ihtimal mi artıyor?
 
Ya da Kızılay'ın depremi önleme gibi bir gücü mü var? Işıkara yıllardır bu alanda en üst makamda göre yaptı, kendisi depremleri önleyebildi mi?
 
Sanki Kızılay depremi önleyen bir kurum, Vali'de bu sözü edince Isparta’da deprem olacak. Bu açıklamanın mantığı bu. Kızılay depremi önleyen değil, deprem sonrası harekete geçen, yardım yapan, organize işlemlerini oluşturan bir kurum.
 
Depremin olması ile Kızılay'ın ne alakası var? Vali Oğuz'da haklı bir açıklama yaptı. Dedi ki:"Sayın Işıkara'nın uzmanlığı ile deprem sonrası faaliyetlerin alanı, yani Kızılay'-m alanı farklı. Herkes kendi işini yapsın."
 
Doğru değil mi? Kızılay'ın alanı ile Işıkara'nın alanı farklı değil mi?
 
Işıkara'nın bu tepkisinin nedeninin farklı olduğunu düşünüyorum ama nedenini bilmiyorum. Vali Oğuz ile ilgili sanki eleştirmek için bahane arıyormuş ve bulmuş gibi bir durum var ortada.
 
Yoksa olmayan ama iddia edilen açıklama ile Işıkara'nın açıklaması farklı noktalarda. Alakasız ve haksız bir eleştiri. Sayın Işıkara gerçekten herkes kendi işini yapsın. Siz uzmanlığımız, Kızılay yardımını, Valilerde Valiliğini. Yoksa herkes sizin dediğiniz işleri yapmak zorunda değil.
 
Alakasız konularda, insanları eleştirmekten, hedef göstermekten kaçının. Bu size, sizin gibi bir bilim adamına yakışmıyor.