68 yaşındaki Mehmet Nail Öncü, mesleğine olan bağlılığı ve uzun yıllara dayanan tecrübesiyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 42 yıldır top tamiratı konusunda deneyim kazanan Öncü, mesleğe başlama sürecini ve sektördeki değişimleri anlattı.

1981 yılında spor malzemesi, top üretimi ve tamiratıyla iş hayatına adım atan Mehmet Nail Öncü, o yıllarda kendi imalatlarının daha avantajlı olduğunu ancak ithal ürünlerin fiyat avantajıyla rekabetin zorlaştığını ifade etti. İmalatı bırakarak sadece tamirat işine yoğunlaştıklarını belirten Öncü, Isparta'da tamirat işiyle uğraşan tek kişi olduğunu dile getirdi.

Mehmet Nail Öncü, eski yıllarda işlerinin daha iyi olduğunu, nüfus artışı ve sporun yaygınlaşmasıyla talebin arttığını söyledi. Isparta dışından da talep aldıklarını belirten Öncü, özellikle pahalı maç toplarının tamirinin herkes tarafından yapılamadığını, bu konuda uzmanlığıyla öne çıktığını ifade etti.

Top tamiri sürecini anlatan Öncü, "Bir topun tamiri ortalama 1 ile 1,5 saat sürüyor. Bilen için kolay ama bilmeyen için çok zor bir olay bu tamirat." şeklinde konuştu. İşyerinin kökenlerine de değinen Öncü, dedesi tarafından 1940-60'lı yıllarda kundura malzemesi satışı ve imalatı yapıldığını, babasının ise futbol hayatına ek olarak bu işe başlayan kişi olduğunu belirtti.

Mesleğini sürdürmeye devam eden Mehmet Nail Öncü, geleneksel esnaf kültürünü yaşatmaya çalışarak, spor malzemelerine olan ilgiyi canlı tutuyor.

Altın Fiyatları Yeniden Düşüşte Altın Fiyatları Yeniden Düşüşte

Haber/ Ali Rıza Cesur