Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gitti. Milyonlarca seçmenin oy verdiği kritik seçimlerde 28.Dönem Milletvekili tercihi belli olurken Cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirinin gerekli olan yüzde 50 artı 1 oyu almaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı.

28 Mayıs’ta kurulacak olan sandıklar ile en çok ayı alan iki isim yani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha kozlarını paylaşacak.

14 Mayıs seçimleri öncesinde yayımladığı anket ile nokta atışı yapan Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu Sonar Araştırma ikinci tur için tahminini paylaştı. 

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın olası tercihlerine göre de yayımlanan ankete göre Bayrakçı CNN Türk'te; Oğan'ın oylarının ikinci turda nasıl dağılacağını dair öngörüsünü paylaştı.

Sonar, Mayıs ayında yaptığı araştırmada, ikinci turda Erdoğan'ın yüzde 52,1; Kılıçdaroğlu'nun 47,9 oy alacağını açıklamıştı.

Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın

3 SENARYO HAZIR…

Henüz bir anket sonucuna ulaşmadıklarını sadece tahminlerini açıkladığının altını çizen Bayrakçı, 3 farklı senaryoya göre muhtemel oy geçişlerini belirtti.

Bayrakçı; Sinan Oğan'ın tarafsız kalma, Erdoğan'ı destekleme veya Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararına göre yüzde 5.2'lik oy dağılımının nasıl olacağını şu şekilde tahmin etti:

Sinan Oğan tarafsız kalırsa;

Yüzde 1.8 Kemal Kılıçdaroğlu'na gider
Yüzde 1,8 Recep Tayyip Erdoğan'a gider
Yüzde 1.6 sandığa gitmez

Sinan Oğan, ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını açıklarsa;

Yüzde 2,2 Kemal Kılıçdaroğlu'na gider
Yüzde 1,0 Recep Tayyip Erdoğan'a gider
Yüzde 2,0 sandığa gitmez

Sinan Oğan, ikinci turda Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını açıklarsa;

Yüzde 1,8 Kemal Kılıçdaroğlu'na gider
Yüzde 2,0 Recep Tayyip Erdoğan'a gider
Yüzde 1,4 sandığa gitmez