Eğirdir gölü Isparta’da sıcak yaz günlerinin etkisiyle vatandaşların serinlemek için tercih ettiği sahillerden biri olmaya devam ediyor. Ancak özellikle böyle sıcak havalarda yurt çapında boğulma vakalarındaki artış dikkat çekiyor. 

Bu tür olaylardan biri ise Isparta'dan geldi. Eğirdir Gölü'nde kaybolduğu sanılan 14 yaşındaki Yusuf  Ö., herkesi şaşırtan bir şekilde hayatta bulundu.

Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, genç çocuğun farklı bir sahilde olduğu tespit edildi ve babasına teslim edildi. Baba, oğlunun hayatını kaybettiğini düşünerek karşısında görünce sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Olay, sıcakların etkisiyle sahillerin dolup taştığı bir zaman diliminde gerçekleşti. Saat 15.00 sıralarında babasıyla birlikte Eğirdir'e gelen Yusuf Ö., gölde serinlemek istedi. Ancak yüzme sonrası gözden kayboldu ve baba Murat Ö. durumu hemen yetkililere bildirdi.

YSK, kesin seçim sonuçlarını pazartesi günü açıklayacak YSK, kesin seçim sonuçlarını pazartesi günü açıklayacak

Emniyet ekipleri, Eğirdir Jandarma Bot Komutanlığı ve gönüllü vatandaşlar bir araya gelerek arama çalışmalarını sürdürdü. İhbar üzerine başlatılan yoğun arama faaliyetleri sonucunda, Yusuf Ö.'nün farklı bir sahilde olduğu tespit edildi.

Baba Murat Ö., oğlunun öldüğünü düşünerek 112 Acil Çağrı Merkezi'ni araması sonrası beklenmedik bir sonuçla karşılaştı.

Çocuk, polis ekipleri tarafından sahil boyunca yürütülerek ilk göle girdiği noktaya getirildi. Bu anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Baba Murat Ö., duygusal anlar yaşadı, Başka bir sahilden çıkan oğlu, sapasağlamdı. Baba, oğlunun hayatta olduğunu gördüğünde şok yaşadı. Baba ve oğlu Sağlık ekipleri tarafından tedbir amaçlı Eğirdir Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Baba ve oğlunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Muhammed Bal