Eski özel idare binasına otel yapılması ile ilgili tartışmalar sırasında Belediye Meclisinde İl Genel Meclisi üyesi Fevzi Özdemir ilginç ve talihsiz bir çıkış yapmış.
 
Özel idare binasının ne olacağı ve bu konudaki tartışmaları sonra ele alacağım. Ancak değerli dostum Fevzi Özdemir’in meclis toplantısında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın konuyu Vali Memduh Oğuz ile görüştükleri bilgisini vermesi sırasında:
 
"Otel için kat artışı kararı İl Genel Meclisini bağlar. Sayın Valimiz o açıklamayı belki bir anlık ruh hali ile söylemiştir. Otel için alınacak kararı İl Genel Meclisi verir" şeklinde sözler sarfetmiş.
 
Sayın Özdemir işte bu açıklama olmadı. Ne demek bu açıklama? Size yakıştı mı? Ne demek:"Bir anlık ruh hali ile söylemiştir?"
 
Tabiî ki karar merci il Genel Meclisidir. Tabii kararı meclis verecektir de. Adeta "yok saydığınız, sözünün önemi yok" demeye getirdiğiniz makam Valilik makamı, insanda Isparta ilinin Valisidir.
Isparta’nın Valisi'nin sözü bu ili ve il Genel Meclisini bağlar. Meclis Vali beyin isteği doğrultuda karar almayabilir. Ama bir ilin Valisini açıklamalarına "Bir anlık ruh hali ile söylenmiş söz" nasıl dersiniz?
Bu açıklama olmadı ve yakışmadı. Isparta’nın Valilik makamına karşı bu şekilde konuşamazsınız. Eleştirirsiniz, "Vali beyin söyledikleri, yaptıkları yanlış" dersiniz. Ama "Valinin sözleri geçersiz, bizi bağlamaz" diyemezsiniz.
 
Bu yaptığınız Vali Memduh Oğuz'a değil, makamda kim oturursa otursun Isparta Valilik Makamına yapılan bir saygısızlıktır. Bu ilin Valisinin konuşmaları, hele hele Özel İdari ile ilgili açıklamaları herkesi bağlar.
 
Ayrıca, Özel İdare binasının yaklaşık 7 yıldır boş durmasında kimin günahı var. Plansız -programsız bu bina neden boşaltıldı ona bakalım ve tartışalım isterseniz.