Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, ilçedeki çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

EĞİRDİR’DE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz yıl ilçede başlatılan doğalgaz çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Eğirdir Belediye başkanı Veli Gök, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Halen 2 mahallede doğalgaz kullanımının olduğunu ve önümüzdeki günlerde bir mahallenin daha doğalgaza kavuşacağını kaydeden Başkan Gök, “2024 yılında İlçemizin tamamı doğalgaz kullanmaya başlayacak. Bu yönde çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Doğalgaz konusunda ilçemize önemli bir yatırım yapılmış durumda” dedi.

Gök, İlçeye kazandırılan hizmetler için başta Isparta Milletvekillerine, ilçe yöneticilerine özverili şekilde çalışan belediye personeline teşekkür etti.

YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ

YURT BİNASI İHALEYE ÇIKTI

Yalvaç Belediye Meclisini kriz yaratacak konular bekliyor Yalvaç Belediye Meclisini kriz yaratacak konular bekliyor

Eğirdir Belediye başkanı Veli Gök, ilçede halen 2600 dolayında Yüksek Öğrenim gören öğrenci bulunduğunu belirterek öğrencilerin yurt konusundaki sıkıntılarını çözme noktasında Belediye olarak ellerinden geleni yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Eğirdir’de 2600 öğrencinin eğitim gördüğünü ve konaklama sıkıntısının yaşandığını da belirten Başkan Gök, Belediyeye ait olan arsayı Gençlik ve Spor bakanlığına tahsis ettik, bakanlık da 600 kişi kapasiteli yurt binasını ihaleye çıkıp öğrencilerin hizmetine en kısa sürede sunmayı planlıyor. Mevcut yurtlarımızın tadilat işlemlerini gerçekleştirdik” dedi. Gök, ilçe merkezine 600 kişilik öğrenci yurdu yapılması noktasında yer tahsisinin yapıldığını ihaleye çıkan yurt binasının kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti. Amaçlarının Eğirdir’deki Yüksek Öğrenim Öğrenci sayısını 5 bine çıkarmak olduğunu ifade ederek Üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözümü için Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamakta kararlı olduklarını ifade etti.  Gök, “Kapalı spor salonumuz da bu yıl da tadilat söz konusu olacak. Yine Spor da ciddi bir ihtiyaç vardı. Devletimizin desteğiyle, belediyemizin işbirliğiyle yarı olimpik yüzme havuzunu ilçemizde hizmete açtık. Ama bugünlerde küçük bir teknik sıkıntısı var, inşallah onu da en kısa sürede çözeceğiz” dedi.

İLÇEYE GENÇLİK MERKEZİNİ DE

KISA SÜREDE KAZANDIRACAĞIZ

Eğirdir’de yarı olimpik yüzme havuzunun hizmete açıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Veli Gök, ilçenin en önemli ihtiyaçlarından olan Gençlik Merkezi konusunda da önemli bir adımın atıldığını söyledi. Gençlik Merkeziyle ilgili projenin hazırlandığını ve bu yıl içerisinde ihaleye çıkarılacağını belirten Gök, sıfır atık projesi için de 10 milyon TL ödenek ayırdıklarını kaydetti. Gök, “2019 yılında ilçemizde sıfır atık projesini uygulamaya başladık. İlçemizin her mahallesinde bu uygulamayı hala daha devam ettirmeyi düşünüyoruz. İlçede gençlik merkezine ihtiyaç var. Hazırlamış olduğumuz projeyle 350 kişilik amfi şeklinde kapalı toplantı ve kültür merkezi projemizi hazırladık bakanlığa sunduk, arsayı tahsis ettik. Yıl içinde merkezin ihaleye çıkmasını bekliyoruz” dedi.

EĞİRDİR’DE 30 BİN M2 LİK

ALANDA MEYDAN

DÜZENLEMESİ ÇALIŞMASI YAPTIK

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, ”İlçe merkezinde yaklaşık 30 bin m2’lik bir alanda meydan düzenlemesi, sokak sağlıklaştırması ve parke taşı düzenlemesi yaptık. Halen daha devam eden sokaklarımız var. Eğirdir coğrafi bir yer olarak çok güzel bir yer. Eğirdir Gölü içme suyu havzası ilan edildiği için burada ayrıca bir özen göstermeye ihtiyacımız var. Yaklaşık 14 km’lik kıyı sahilinde dolguyla kazanılmış ve hala daha devam eden alanlarımız var. Burada da bakanlığın öngördüğü projeyi hazırladık, vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet sunmak için alanlar yaratmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

1.ETAP TOKİ KONUTLARI TAMAMLANDI

Eğirdir’de konut ihtiyacının olduğunu söyleyen Eğirdir Belediye Başkanı Veli  Gök, “konut ihtiyacımız var. 1’nci etap TOKİ için yaklaşık 142 konutları bitirdik. Bu yıl içerisinde vatandaşlarımıza anahtarları teslim edeceğiz. Ulaşım ve bazı alt yapı çalışma düzenlemeleri devam ediyor. Ağustos ayı içerisinde vatandaşlara anahtarları teslim edeceğiz” dedi. Gök, Eğirdir’de  Millet Bahçesi projesinin de hazırlandığını bu yıl içerisinde ihaleye çıkacağını söyledi.

Eğirdir’de içme suyu ve kanalizasyon alt yapısının yıllar önce yapıldığını konuşmalarında ifade eden Belediye Başkanı Veli Gök, “kanalizasyon projemizi hazırladık, içme suyu projemizi ihaleye çıkardık, her iki projemizi de 2024 yılında tamamlayıp, vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bu proje uygulanmaya başlandığında %50 tasarruf edeceğiz” şeklinde konuştu.