Tam 7 yıldır şehrin göbeğinde eski Özel idare binası boş bekliyor. Acele alınan bir karar ve Özel İdarenin ciddi bir gelir kaybı.
 
Bu işin bir yönü. Diğer yönü buranın ne olacağı, arsaya ne yapılacağı.  Herkes kendi fikrini söylüyor. Ne yazık ki hemfikir olunan bir görüş yok. Tartışmalar sürer veya sürmez bizi bağlamaz ama görünen o ki burası otel olmaz.
 
Çünkü, zaten Isparta’nın 2 beş yıldızlı oteli olacak, yeni otel yatırımlarının da yapılacağı haberleri geliyor.
 
Çünkü Isparta’nın ciddi anlamda nefes alacak bir meydana, alana ihtiyacı var, burası çok müsait. Kaymakkapı Meydanından adım atacak yer yok, çok kalabalık. İnsanların soluklanabileceği yeşil bir alan olarak kalabilir. Altı da otopark olarak kullanılır. Madem bu bina yıkılacak, Isparta için en doğrusu bu karardır diye düşünüyorum.
 
Ne yapılır bilmem ama otel olmaz diye düşünüyorum. Mutlaka ortak bir fikirde buluşula-caktır. Önemli olan en doğru fikirde buluşmaktır.
 
Yoksa, bugün yaşananlar gibi herkes bir tarafa çekerse iş çıkmaza girer. Herkesin görüşüne saygımız var, ortaya fikir atanlar, "iyi olsun, Isparta kazansın" diye tartışıyor. Ancak, şehrin göbeğine yeni bir bina doğru olur mu? siz karar verin.
 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın altı otopark üzeri meydan projesi en doğru projedir bana göre. Hem otopark hizmeti verir, hem vatandaşlarımız nefes alır.
 
Daha iyi ve mantıklı projesi olan varsa söylesin. Ama bu sorun da bir an önce çözülsün ve şehrin merkezindeki atıl bina kullanılabilir hale getirilsin.