Isparta merkezde paralı otopark uygulaması sona erdi. Son dönem tartışmalı geçti. Tartışmalarla ilgili kararı hukuk verdi. Üzerinde durmak istediği husus otoparklarda paralı uygulamanın devam edip – etmemesi.
 
Belki bazı okurlarımız kızacak – eleştirecek ama şehir merkezinde paralı otopark uygulamasının kalkması son derece yanlış. Neden mi? Sıralayalım:
 
1- Paralı otopark uygulaması trafiğin düzenlenmesi açısından son derece önemliydi. İnsanlar otopark paralı olduğu için mümkün olduğu kadar işlerini çabuk tamamlıyor ve aracını alıyordu. Aracı ile işi yoksa çarşıya araçsız geliyordu.
 
Şimdi araç sabah bırakılıyor, 2-3 gün aynı yerinde duruyor. Gece bile yer bulamazsınız. 2. ve 3. parklar dolmaya başladı. Trafik daha kötü oldu.
 
2 - Caddelerde kısa süreli de olsa park yeri olmadığı için insanlar alış –verişlerini mecbur olduğu hallerde yapıyor, esnaf zarar görüyor.
 
3 – Paralı uygulama ortadan kalktığı için caddelerde uzun süreli parkı önlemek için trafik polisleri devreye girecek. Hem polisleri ham araç sahiplerini sıkıntılı dönem bekliyor. 1 – 2 TL’den kazarken, 75 TL park cezası gelmeye başlayacak.
 
4 – Belirli saatlerde zaten işin içinden çıkılmaz hale gelen trafik daha kötü olacak.
 
Yani neresinden bakarsanız – bakın otoparkların ücretli olması doğru bir karardı. Yetkililerin kararlarını yeniden gözden geçirmeleri gerekiyor.
 
Trafiğin rahatlamasından, esnafa, trafik cezasından keşmekeşliğe kadar paralı otopark ciddi bir düzen getiriyordu. Şimdi bu düzeni bozduk, yeni bir karmaşaya gidiyoruz.