AK Parti Milletvekili Özel, muhalefete belediye başkanlığı seçimleri için oldukça iddialı bir "HODRİ MEYDAN" çekti. Peki bunun anlamı ne?

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Basın Kulübü'nde oldukça iddialı açıklamalar yaptı. Özellikle 2014te yapılacak olan, bana göre 6 ay öne alınacak mahalli idareler seçimleri için muhalefete HODRİ MEYDAN çekti. Son dönemde sakin ve uzlaşmacı tavrı dikkat çeken Özel, seçim konusunda neden HODRİ MEYDAN çekti ve bunun anlamı ne? 

Özel önce, Isparta’da vatandaşın istediği adayı karşısına koyacaklarını defalarca altını çizerek belirtti. Yani, AK Parti Milletvekili Özel, muhalefete belediye başkanlığı seçimleri için oldukça iddialı bir "HODRİ MEYDAN" çekti. Peki bunun anlamı ne?

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Basın Kulübü'nde oldukça iddialı açıklamalar yaptı. Özellikle 2014te yapılacak olan, bana göre 6 ay öne alınacak mahalli idareler seçimleri için muhalefete HODRİ MEYDAN çekti. Son dönemde sakin ve uzlaşmacı tavrı dikkat çeken Özel, seçim konusunda neden HODRİ MEYDAN çekti ve bunun anlamı ne? 

Özel önce, Isparta’da vatandaşın istediği adayı karşısına koyacaklarını defalarca altını çizerek belirtti. Yani, tepki toplayacak, sorun yaratacak bir adaylarının olmayacağını söyledi. Özellikle MHP ve CHP için geçerli bu meydan okuyuş aslında eldeki bir bilginin veya tahminin bir göstergesi. Bana göre Özel, MHP ve CHP'nin seçimlerde ortak hareket edebileceğini bu yönde çalışmaların başladığını belirtiyor bu çıkışı ile Partisine ve belirleyeceği adaya o kadar güveniyor ki:"Bir araya gelseniz de seçimi alacağız" diyor.

Bunları söylerken, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile kesinlikle aralarında aday konusunda sorun olmayacağını ve sorun bekleyenlerin hüsrana uğrayacaklarını söylüyor.

Buraya kadar Özel'in söylediklerinin anlamı şu:"Biz milletvekili arkadaşımızla Isparta adayının genel profili üzerinde uzlaştık.

 

Genel Merkezimize ve Başbakana kabul ettirirsek, seçim için sorun yok. Hata önce hata yaptık, şimdi bu hatayı yapmayacağız." Bir milletvekili ve parti için kendine güven iyidir. Ancak, seçmen nok-tasında hiçbir şey garanti değildir.
 
AK Parti adayda ve seçimde hata yapmazsa seçimi alabilir. "Alabilir diyorum, çünkü sandık farklı "sandığa girmeden çıkılmaz. Ancak, karşı cepheyi, yani AK Parti karşısında oluşabilecek muhale¬fet bloğunu da yabana atmayın. 2009'da MHP'yi bu blok kazandırmıştır.
 
CHP 2011 seçimlerinde ikinci parti oldu. Ancak Isparta’da ana muhalefet olmayı iyi değerlendiremediler. Bana göre AK Parti'nin merkez belediye başkanlığında rakibi CHP değil, MHP'dir. MHP ile CHP'nin ortak hareket etmesi AK Parti'yi zorlayabilir. Bu ortaklık öyle resmi de olmaz. 2004'te, 2009'da olduğu gibi CHP seçmeni yine MHP'yi tercih edecektir.
 
Çünkü, mantık şudur: AK Partili bir belediye başkanı olacağına, MHP'li olsun daha iyi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeniden adaydır ve çalışmalarını buna göre yapmaktadır.
 
Isparta Belediyesine yönelik operasyon sonucu Günaydın'ın lehine dönebilir. Yani Günaydın bu konuda, kahraman olursa şaşırmayın. Belediye Meclis listeleri de önemli. Eskiden insanlar meclise bakmazdı ama artık bakılıyor. Belediye Meclisi de oy oranlarını etkiler.
 
Ayrıca Isparta siyasetindeki etkili güçleri de yabana atmayın. Dengeleri çok iyi sağlamak zorundasınız. Siyaset bir istatistik sanatıdır. Ama istatistikte rakamları iyi okumak ve yorumlamak gerekir. Sonuç şu: Recep Özel diyor ki: "Partimiz güçlü, adayımız çok iyi olacak, çalışacağız bu seçimi CHP, MHP birleşse dahi alacağız. 2011 seçim sonuçları da bunu gösteriyor. Becerebiliyorlarsa birleşsinler."
 
Siyasetçi, milletvekili bunu söyleyecek tamam ama: Aması da şu: Sayın Özel, bugün için durum o kadar da garanti değil. AK Parti'nin yapacağı hata seçimi kaybettirir. Bunu sizde söylüyorsunuz. Muhalefetin ittifakını ve bazı dengeleri yabana atmayın.
 
2009'da olduğu gibi "bu seçim kesin bizim" diye yola çıkarsanız yanılırsınız. Erken bir HODRİ MEYDAN olabilir. Veya muhalefetin kimyasını bozabilir. Bu seçimin sonuçlarını adaylar, meclis ve Isparta’nın siyaset dengeleri belirleyecektir.
 
Yarış AK Parti ile MHP arasında geçer. CHP, MHP'ye destek olur. CHP'li arkadaşlar kızacaklar ama 2011 seçimlerinden sonra süreç. CHP'yi bu duruma getirdi. CHP iddialı olabileceği bir konumdan, destek' verebilecek bir konuma geldi.
 
Milletvekili Özel'de gelişmelere bakarak, bu nedenle "HODRİ MEYDAN" çekiyor.