Yılmaz, kişinin günlük su ihtiyacının kilogram başına yaklaşık 35 mililitre olduğunu belirtti. Ancak Ramazan ayında kısa yeme içme süresi nedeniyle bu ihtiyacın karşılanamayabileceğini ifade eden Yılmaz, "Çay ve kahve tüketiminin artması, vücuttan su atılımını hızlandırır. Bu nedenle çay ve kahve yerine, günlük su tüketimine öncelik verilmeli. Oruç tutarken susuzluk ve baş ağrısı sorunlarını önlemek için en az 1,5 litre su tüketmeye dikkat edilmeli." dedi.

Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı

Yılmaz, su tüketiminde zamanlamaya da dikkat çekerek, "İftarla başlayarak sahur arasına yayılarak su içmek daha sağlıklıdır. Gece su tüketimini sınırlamak, uyku kalitesini artırır. Ayrıca, çorba, maden suyu, çay ve kahvenin su yerine geçmediğini unutmamalıyız." şeklinde konuştu.

Oruç tutarken susuz kalmamak için tuzlu ve baharatlı gıdalardan kaçınılması gerektiğini belirten Yılmaz, "Su içerisine taze limon, zencefil, nane veya tarçın eklemek, suya farklı bir aroma katarken, tatlı yeme isteğini de azaltır. Ayrıca, su oranı yüksek sebze ve meyvelerle su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Sahurda salatalık ve domates gibi su oranı yüksek gıdalar tüketmek de önemlidir." dedi.

Haber Merkezi