YSK, kesin seçim sonuçlarını pazartesi günü açıklayacak YSK, kesin seçim sonuçlarını pazartesi günü açıklayacak

Ramazan ayı ile birlikte hurma önce tezgahta sonra da sofradaki yerini aldı. Medine, Kudüs, İran hurması gibi çeşit çeşit hurmalar, vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor. 

Kilo fiyatı 50 liradan başlayan çeşit çeşit hurmalar 450 liraya kadar alıcısını buluyor.

Isparta'da pek çok yerel marketlerde hurmalar satılsa da vatandaşın hurma almak için ilk tercihi yerel esnaflar oluyor. Görüşünü aldığımız Ispartalı vatandaşlar, en iyi hurmanın zincir marketlerde değil yerel esnafta olduğunu savunuyorlar.

Ramazan ayında hurma tüketiminin artması nedeniyle, her yıl olduğu gibi bu yıl da Isparta'da zincir marketler, hurma reyonlarını erken açtı. Ancak, bu durum yerel esnafla zincir marketler arasında rekabeti artırdı. Görüşünü aldığımız Ispartalı vatandaşlar, en iyi hurmanın yerel esnafta olduğunu belirtiyorlar. Bazı vatandaşlar, yerel esnafların hurmalarının taze olduğunu belirtti. 

Isparta'da esnaf Nurettin Çetin, Ramazan ayının şu ana kadar normal seyrettiğini ve hurma satışlarının yavaş yavaş hızlandığını belirtti. Çetin, "Hurma satışlarımız yavaş yavaş hızlanıyor. İnşallah Ramazan boyunca daha da artar. Gelen vatandaş sadece bir çeşit değil, farklı çeşit hurmalar satın almak istiyor. Bu yönden marketlere göre daha geniş yelpazede hizmet sunuyoruz. Vatandaş da memnun kalıyor" dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur