Anadolu'nun Çocukları Anadolu Mektebi Yolunda Anadolu'nun Çocukları Anadolu Mektebi Yolunda

Kısa adı MAY-DER olan Mahkum ve Mahkum Yakınları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı, 35 yıllık çiçekçi olan İlker Övey, ‘çiçek göndermeyin’ açıklaması yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan’ın bu açıklamasının çiçekçi camiasını derinden üzdüğünü belirtti.

İlker Övey açıklamasında; “Sayın hocam çiçek gönderilmesi yerine ağaç bağışı yapılması yönünde açıklama yaparak iban paylaşması çiçekçilik sektöründe derin bir üzüntü yaratmış,  biz çiçekçi esnafını ayaklar altına almıştır. Sayın hocamıza bu bildiriyi kaldırmasını rica ediyoruz. Unutmasın ki bu sektörde çocuk okutan insanların olduğunu çiçekçisinden sevkiyatından üreticisinden tutun da bir çok kesim etkilenecektir.

35 yıllık meslek tecrübemizle çiçek kültürünü yaymak için çok emek sarf ettik nasıl ki bir çocuğu ilkokuldan üniversiteye kadar okutur emek sarf edersiniz bir hoca olarak, biz de bu kültürü ilmek ilmek dokuduk.

Kıymetli hocamıza hayırlı olsun çiçeğini ilk ben göndereceğim.

Ve bu talihsiz açıklamasının bizleri derinden üzdüğünü tekrar belirtmek isterim. Sayın hocamıza başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi. / ELİF AKGÜL