Motosiklete Giren Yılan İtfaiye Ekipleri Tarafından Çıkarıldı Motosiklete Giren Yılan İtfaiye Ekipleri Tarafından Çıkarıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Öksüz yürütücülüğünde hazırlanan “Plazma ile Aktivite Edilmiş İzotonik Serum (%0,9 NaCI fizyolik salin) Elde Edilmesi ve Antikanserojenik Özelliklerin in Vitro İncelenmesi” başlıklı proje, destek almaya hak kazandı.

CA20114-Therapeutical applications of Cold Plasmas (PlasTHER) COST aksiyonu kapsamında TÜBİTAK 2515- COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı çerçevesinde iki yıl süreyle desteklenecek projede, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Güleç araştırmacı, Eindhoven Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ana Sobota yurtdışı danışmanı ve Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Funda Demirtaş Korkmaz yurtiçi danışmanı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sevde Nur Kutlu da bursiyer olarak yer alıyor.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ayşegül Öksüz şunları kaydetti: “Son yıllarda plasma-oncology alanında klinikte önemli başarılar elde edilmiştir. Bu sebeple doğrudan veya dolaylı atmosferik basınç plazmanın onkoterapötik uygulamaları yenilikçi araştırma alanlarından birini oluşturmaktadır. Bu çalışmada farklı meme kanseri hücre hatlarının kısa süreli doğrudan plazma terapisine direnç geliştirip geliştirmeyeceğinin ve bu durumdaki türelere gelecekte potansiyel tedavi sunmak için plazmanın aktivite edilmiş sıvılarından plazma ile aktivite edilmiş fizyolojik salin (PAIS)’in araştırılması planlanmıştır.”

SDÜ Bülten