Bundan 20 yıl öncesini hatırlayanlar iyi bilir. Yerel ve Genel seçimlerde adaylar seçmenin ayağına kadar gider oy isterdi!.  

Bugün geldiğimiz nokta; Siyaset yapanlar veya  düşünenler, hatta ve hatta adaylığı düşünenler, iletişim çağının son teknolojisi olan Bilgisayarı, dolayısıyla interneti en iyi şekilde kullanıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Isparta Belediye başkanı Y.Ziya Günaydın sosyal paylaşım sitesinde anket yaparak  binlerce kişiye aynı anda ulaşıp görüşlerini sorabiliyor.Yine internet sitelerini aktif şekilde kullanarak seçmenine bir gün sonra değil anında ulaşan siyasetçiler mesajlarını iletebiliyor. Oysa bundan 20 yıl önce yerel televizyon, radyo ve internet sitelerinin olmadığı dönemlerde yerel gazeteler daha revaçta idi. Milletvekili aday adayı olan sayın EsatBolat’ın 20 bin gazete bastırarak köy köy, ilçe ilçe dolaştığını ve gazeteleri seçmenlere ulaştırdıklarını daha dün gibi hatırlıyorum. (Sayın Bolat’ın bu çalışması sonuç vermiş ve ön seçimden ilk sırada çıkmıştı.Buna rağmen dönemin GenelBaşkanı Tansu Çiller sıralamayı değiştirerek sayın Bolat’ı 5’inci sıraya koymuştu)Yine o günün siyasetçileri gazetelerin arka sayfasında yer alabilmek için adeta birbirleri ile yarışıyordu! Bugün geldiğimiz nokta daha hızlı ve daha çok kişiye ulaşabilmenin yolu olan internet medyacılığı ve internet üzerinden sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile insanlara ulaşabilmek. Dünyanın neresinde olursa olsun bir olayı 10 dakika içerisinde öğrenme şansın var.Artık televizyon ve radyoların 19 yada 20 haberlerini, gazetelerin birgün sonrasını beklemeye gerek yok. Bir tuşla dünyadaki tüm bilgilere anında ulaşabiliyorsunuz. Bu değişime ayak uyduran ve teknolojinin bu gelişiminden faydalanan siyasetçilerde artık işin kolayına kaçmaya başladılar. Ankara’da ikamet eden ve bir kamu kurumunda çalışan sayın Ramazan Coşkun 2 yıl önce startını verdiği Ş.Karaağaç Belediye Başkan aday adaylığı için bugün geldiği noktayı bizimle paylaştı. Gaz-temizi ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulunan ve adaylığı ile ilgili süreci değerlendiren Coşkun’u daha yakından tanımak ve siyasetteki hedef ve düşüncelerini öğrenmek için ne sizler sayınCoşkun’un ayağına gidin, ne de sayın Coşkun sizin ayağınıza gelsin. şayet elinizin altında bilgisayar ve internet varsa www.ramazancoskun.com’a girdiğiniz zaman başkan aday adayı sayın Ramazan Coşkun’la ilgili tüm bilgileri detaylı olarak öğrenebilirsiniz.Ayrıca sayın Coşkun’un sosyal paylaşım sitesinde kayıtlı iki bin arkadaş ve takipçisi olduğunu, birçok guruplarda adının geçtiği ve takip edildiğini söylemeside onun belediye başkan adaylığında rakiplerine şimdiden üstünlük sağladığının da en büyük göstergesi.

Buradan sayın Coşkun ve önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde aday olacaklara acizane bir tavsiyem olacak.İnterneti ve sosyal paylaşım sitelerini kullanmak elbette bir avantaj, ve ayrıcalık olsada özellikle Anadoluda seçmenler, adayların ayağına kadar gelmesini, hal hatır sormasını ister ve bekler. Siz siz olun seçimlerde oy kullanacak insanların ayağına gitmeyi ihmal etmeyin.

Bu arada sosyal paylaşım sitelerinde 3 bine yakın takipçim olduğunuda adaylara hatırlatmak istiyorum.

Saygılarımla....