28 Şubat Perşembe günü Isparta’ya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Soylu, Süleyman Demirel Üniversitesinde yaptığı konuşma ile Isparta’yı bilmediğini ortaya koydu. Isparta’da neler olup bittiğinden haberdar olmadığı çok ortada.

Sayın Soylu’nun Isparta’ya gelişi tabiki önemli ve burada verdiği mesajlarda önemli. Mart 2014’de yapılacak yerel seçimlere büyük önem atfeden Soylu ‘Yerel seçimlerde Isparta’da oy oranı olarak en yüksek oranı yakalamak zorundayız’ diyor ve bunun gerçekleşmesi içinde teşkilatı hedef gösteriyordu.

Tabii bu söyleminde Sayın Soylu ‘siz bizim göstereceğimiz adayın kim olduğunu boşverin siz teşkilat olarak çok çalışın seçimi kazanın, isimler üstünden değil teşkilat çalışması ile bu seçimi kazanalım’ mesajını veriyordu.

Hatırlarsınız ki 2004 yerel seçimlerinden Isparta’da Ak Parti gösterdiği adayı sayesinde seçimi kazanmadı. İktidarın kendi havası ve Sayın Başbakanın karizması ile Isparta Belediyesini kazanan Ak Parti için şuan böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtmek isterim.

2014 yılı Mart ayından yapılacak seçimlerde Teşkilat değil gösterilecek aday ya bu seçimi kazanacak yâda kaybedecek. Yani burada Ak Partinin belirleyeceği adayın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Ak Partinin adayının kim olacağını bilemem  zaten seçim içinde yaklaşık 1 yıl var. Isparta’da Ne MHP nede CHP nede diğer partiler hangi adayı gösterirse göstersin önemli olan Ak Partinin kimi aday göstereceğidir.

Bu seçim tamamıyla gösterilecek adayın seçimi olacaktır. Bu neden söylüyorum? Ak Partinin Isparta’daki bu teşkilat yapısı ile bir seçim kazanmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. O yüzden seçimi kazanırsa aday kazanır, kamuoyunun beklemediği veya sürpriz bir aday gösterilirse ki bu tanınmayan birisi aday olarak gösterilirse bu seçimleri Ak Partinin kazanmasının zor olduğunu düşünüyorum.

Birde Ak Partinin tüzüğü gereği 3 dönem milletvekilliği yapanların bir dönem dinlemesi veya belediye başkanlıklarına aday olması durumu var. Bu noktada süprizlere de hazırlıklı olmak lazım. Tabii Isparta Kamuoyu bu süprizlere ne kadar hazır ne kadar değil zaman içinde göreceğiz.

Kalın Sağlıcakla.