Yeni ve yoğun bir haftaya girdik. Dünkü gazetemizin haberinde de yer verdiğimiz gibi bu hafta Isparta’da dolu dolu geçecek. Bir tarafta seçimler, diğer tarafta eğlence ve etkinlikler!...

Hıdırellez şenlikleri ile başlayan hafta Altınbaşak Eğitim Kurumlarının Bahar şenlikleri ile devam edecek. Engelliler haftası nedeniyle ilimizdeki Engelli derneklerin etkinlikleri Pazar günü Anneler günü kutlamaları ile son bulacak.

          Haftanın en önemli günü olan Pazar günü IYAŞ Park’taki anneler günü etkinlikleri, yine aynı gün Belediyenin park açılışı ve anneler günü etkinlikleri akşamda gazetemizin sponsorluğunda Atatürk stadyumundaki konserle son bulacak. Bu arada Perşembe günü Borsa, Cumartesi günü ITSO ve Pazar günü ISMMMO seçimleri yoğun geçecek haftanın önemli etkinlikleri arasında....

GS VE FB’Yİ KUTLUYORUM

          Bu arada geride bıraktığımız haftanın da şöyle kısa bir eğerlendirmesini yapacak olursak yazımın başlığındada gördüğünüz gibi tebriklerimi ve tenkitlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

          Uzun bir lig maratonunda ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray futbol kulübünün tüm yönetici, futbolcu ve teknik heyetini kutlarken, tüm Galatasaraylı taraftarlarında haklı şampiyonluklarını doyasıya yaşamalarını dilerim.

Bir Fenerbahçeli olarak her ne kadar üzüntülü olsamda, Avrupa arenasında yarı finale kadar çıkmamız ve önümüzdeki günlerde muhtemel kazanacağımız Türkiye Ziraat Kupası tek tesellimiz olacak.

GS ve FB gibi ezeli rekabette elbette tek şampiyon çıkacak, iki takımın şampiyon olması mümkün değil ama her iki takımımızda gelecek yıl şampiyonlar liginde gruplardan çıkarak yarı final hatta final oynamalarını beklemek herhalde hayal olmasa gerek. İspanyol takımları R.Madrid ve Barcelona’nın hegomanyasını yıkan Alman takımları gibi bu kez Türk takımlarının da bunu başarabileceğini düşünüyorum...

EMRESPOR PİSİ PİSİNE GİTTİ

Ispartanın tek profesyonel takımı Emrespor’un küme düşmüş olmasına hem üzüldüm hemde anlam veremedim. Ligin bitimine bir hafta kala Federasyon kendilerini yanılttığı gerekçesi ile üç puanını siliyor ve son haftaya temsilcimiz rakibinin bir puan gerisinde giriyor. Öyle bir tezgah kurulmuş ki, sanki bu ligde Emrespor’un işi yok dercesine sistem tıkır tıkır işledi ve Emrespor Bal ligine gönderildi.

Gerçi Tahkim Kurulunun vereceği karardan sonra küme düşme kesinleşmiş olacak ama ben bu saatten sonra Tahkim Kurulundan olumlu bir sonuç çıkacağını tahmin etmiyorum.

          Bu köşeden defalarca yazmışımdır. Isparta sahipsiz diye... Bugün Emrespor’un kümeye düşürülmesine seyirci kalanlar sanki benim tezimi doğrularcasına sessizliğini sürdürüyorlar.

İsmail ve oğlu Ali Çalışkan’ı sevmeyebiliriz, onların kulübü idare etmelerine seyirci kalabiliriz ama ne olursa olsun başında Isparta yazan Emrespor’u ilimizi temsil etmesindeki bu başarısını ya da başarısızlığını gözardı edemeyiz.

Ligde mücadele ettiğimiz ve ayak oyunlarına yenildiğimiz Elazığ şehrinin hem Federasyon nezdinde hemde siyasi aranedaki lobi faaliyetleri Emrespor’u ligin dışına itmiştir. Süper ligde ve diğer liglerde takımları olan Isparta’dan daha küçük bir şehir olan Elazığ’ın her konuda birlik ve beraberliği, şehrine ve takımlarına sahip çıkması gerçeğini kimse yok sayamaz.

ASKER ÇOK

KOMUTAN YOK

Isparta Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi Hasan Akıllı’nın yerel bir gazedeteki açıklamaları dikkatlerden kaçmadı. Yıllardır benim savunduğum ve birçok kez dile getirdiğim hususu bir vesile ile dile getiren Akıllı başkanımıza teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ITSO seçimlerini değerlendiren ve üç adaylı seçimi eleştiren Hasan Akıllı’ya göre üç adayın bölünmüşlük olduğunu, kentin lideri olmadığını, geçmişte bu görevi Şevket Demirel’in yaptığını ve o dönemlerde bölünmüşlük olmadan tek liste ile seçime gidildiğini söylüyor.

Bana göre Demokrasilerde birden fazla adayla seçime gidilmesi ve tercih hakkı tanınması doğru bir seçenek. Ne varki demokrasiyi içimize sindiremediğimiz için kaybedenlerin kazananları eleştirdiği, seçim öncesinde karalama kampanyalarının düzenlendiğini, senin benim adamım yaklaşımı ile insanların küstürüldüğünü hep birlikte görüyoruz. Aynı amaçla hedefe kilitlenenler seçim sonrasında kazananın etrafında kenetlenip o kişiye sahip çıkmaları, destek olmaları gerekmez mi?

Neyseki benim verecek bir oyum bile olmadığı için ben rahatım.

          Mevcut üç adayda sevdiğim, saydığım değer verdiğim insanlar, kim kazanırsa kazansın şimdiden tebrik ediyor; GERÇEKTE KAZANANIN ISPARTA OLMASINI DİLİYORUM.

                                                                                                        Saygılarımla....