Isparta Ticaret Ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret Borsası ve Gül Küçük Sanayi Sitesi TOBB okulunda öğretmenlerle istişare toplantısı yaptı.

Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde eğitim vermekte olan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okulların açılmasına az bir zaman kala Okul İdaresi ve öğretmenleriyle birlikte, Isparta Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Gül Petek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mevlüt Turan, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Liseleri Şube Müdürü ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Hüseyin Dede ve Şakir Uygun’un katılımlarıyla istişare toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantıda okulun ihtiyaçları ve öğretmenlerin talepleri dile getirildi. Toplantıda ilk olarak konuşan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm eğitimcilere hayırlı olmasını dileyerek toplantıya katılan öğretmenlere başarılar diledi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak okulumuzun, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin her zaman yanındayız ve destek olmaya devam edeceğiz. Okul idaresi ve öğretmenlerin okul için taleplerini her zaman yerine getireceklerini söyledi. Daha sonra söz alan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilerine hayırlı olmasını ve başarılar getirmesini dileyerek Isparta Ticaret Borsasının yaptığı faaliyetlerden bahsetti.

Her 5 yılda bir Isparta Ticaret Borsası ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine proje sunarak bir talepte bulunulabildiğini ve bu beş yılın dolduğundan bahsederek, okulda yurt ihtiyacı olduğunun kendilerine geldiğini söyleyen Şahin, Isparta Ticaret Borsası ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının birlikte yurt projesini hazırlayıp Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliğine sunabileceklerini ve altı atölye üstü yurt olacak şekilde bir bina yapılabileceğini söyledi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik de bu fikre destek vererek “okulumuz için gerekli olan ne varsa yapılacaktır” dedi. Metin Çelik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 16. Komitenin projenin hazırlanması ve takibi için görevlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı okulun yapılabilmesi için arazinin kooperatif tarafından verildiğini, yurt ve atölye yapılması içinde okulun hemen yanı başında bulunan ve yine kooperatif tarafından okulun kullanımına tahsis edilen 2 bin 850 metrekare yurt arazisinin hazır olduğunu söyleyerek “Okuldaki eğitimin daha iyi hale gelmesi için kooperatif ve esnaflar olarak okula desteğimiz sürecektir” dedi.

Son olarak okul öğretmenleri ve idarecileri adına konuşma yapan Okul Müdürü Osman Topdal toplantıya iştirak eden herkese teşekkür etti. Okula bu yıl 100’e yakın öğrencinin kayıt yaptırdığı belirten Topdal, yurt talebinde bulunan tüm öğrencilerin çevredeki yurtlara yerleştiğini ve açıkta kimsenin kalmadığını, yurt için başvuracak tüm öğrencilere yardım edeceklerini söyledi.

/Özge Kılınç

Mimarlar Odası yönetiminden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Mimarlar Odası yönetiminden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret