Isparta Belediye Başkasını Sayın Günaydın’ın Isparta için önemli yatırım olarak adlandırdığı Çinli ortaklı (LIWEIN CHEN) pil fabrikası projesinin kamuoyuna çok büyük etkileyici bir yatırım olarak lanse edilmesini doğru olmadığı kanaatindeyim.

Bu tür yatırımlar yapılmadan önce ciddi manada ve büyük paralar harcayarak geri dönüşüm tesisleri kurulması gerekir. Çünkü siz pil üreteceksiniz pilinde doğaya (toprağa) olan zararları bilimsel olarak kanıtlanmışken Belediyenin böyle bir yatırımı düşünürken tüm bunları düşündüğünü tahmin etmiyorum.

Bugün gelişmiş Avrupa ülkelerinde de örnek olarak aklıma Almanya gelir, Almanya’da çok sayıda Pil üretim fabrikası vardır. Fakat bu fabrikaların muazzam büyüklükte geri dönüşüm tesisleri vardır.
 
Netice itibariyle bu pil denilen şey kimyasal enerjinin (Civa, Nikel, Kurşun …) elektrik enerjisi haline dönüşmesi hadisesidir. İçinde kimyasal bileşenlerin bulunduğu bir ürünü üretmek, depolamak, lojistiği kurmak oldukça masraflı bir iştir. Böyle bir yükün altında girmek de ayrıca ne kadar mantıklıdır o ayrı bir mesele.
 
O yüzden Sayın Günaydın’ın bu yatırım konusunda bir kere daha düşünmesi gerekir. Eğer Sayın Başkan illa da Isparta’ya bir yatırım yapmak istiyorsa başka sektörleri gündemine alması Isparta için daha iyi olacaktır.
 
Diğer bir hususta aslında bunu başka bir yazımda yazmayı düşünsem de zamanın darlığı nedeniyle bu yazıma eklemeyi uygun gördüm.
 
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hocanın yargılandığı Mahkemesi bilindiği üzere 21 Eylül Cuma günü saat 10.00’da İstanbul Çağlayan Adliyesinde olacak. Hocaya isnat edilen suçları aklın alması mümkün değil. Hocayı yakından tanıyan sohbetleri bilen biri olarak şu net olarak diyebilirim ki Hoca’ya isnat edilen bu suçların tamamı mesnetsizdir. Hoca’nın tek amacı İslam’ı anlatmak, ölmüş sünnetleri diriltmektir. Demek ki bu ülkede İslamı anlatmak bile bazı insanların zoruna gitmiş olsa gerek ki hocaya bu tezgâhı kurmuşlar. Sonuçta Hoca Mahkemede kendine isnat edilen suçlardan beraat edecek ve Ehl-i Sünnet üzere İslam’ı, İslam Peygamberi Âlemlere Rahmet Hz. Muhammet’i (s.a.v.), ve Allah-ü Teâlâ’yı anlatmaya devam edecektir. Bu hamur çok su kaldırır ama şimdilik bu kadar yazıyorum.

Kalın Sağlıcakla.