Trafik güvenliğini arttırmak ve motosiklet sürücülerini bilinçlendirmek amacıyla önemli bir kampanya başlatıldı.

1-30 Eylül 2023 tarihleri arasında “Kaskınla Yol Ver Hayata” sloganıyla gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında bilgilendirme çalışmaları ve çeşitli faaliyetler yürütülecek.

TRAFİK GÜVENLİĞİ KONUSUNDA

FARKINDALIĞIN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Burdur'da Yangın Ev Dakilalar İçerisinde Küle Döndü Burdur'da Yangın Ev Dakilalar İçerisinde Küle Döndü

03.02.2021 tarihli ve 31384 sayılı Resmi Gazete’de 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi olarak yayımlanan ve yürürlüğe giren 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı” çerçevesinde başlatılan kampanya kapsamında motosiklet kullanan vatandaşlar üzerinde trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde trafik bilgilendirme faaliyetleri düzenleniyor.

Isparta’da son dönemlerde motosiklet sürücülerinin sayısında belirgin bir artış yaşanıyor. Yaşanan bu artış trafikte ciddi güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Motosiklet kullanan sürücülerin, trafik kurallarına uymama ve koruyucu ekipman kullanmama alışkanlıkları, trafikte risk oluşturuyor.

ISPARTA’DA BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ BAŞLADI

Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından ilimizde Trafik güvenliğini arttırmak ve motosiklet sürücülerini bilinçlendirmek amacıyla çeşitli faaliyetler düzenleniyor.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILDI

"Kaskınla Yol Ver Hayata" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında, motosiklet kullanıcılarına trafik kurallarına uyma, hız sınırlarına dikkat etme, koruyucu ekipmanları kullanma ve özellikle kask takma konularında bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca, bu süreçte trafik denetimleri sıklaştırılacak ve kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanıyor.

Kampanya süresince motosiklet sürücülerinin daha dikkatli ve kurallara uygun davranmaları için farkındalık yaratılması amaçlanıyor.