Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu trafik sigortaları hususunda var olan sorunların giderilmesi adına sağlam değişimler yapılacağının sinyallerini verdi.

Başkan Mehmet Akif Eroğlu hasar riskinin sürücülerin trafikteki hareketlerine müdahale ederek azaltılmasının öneminden bahsederek Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar sonrasında trafik sigorta kanunu hakkında ikinci bir düzenleme şanslarının olmadığını ifade etti.

Trafik sigorta zorunluluğu için ne gibi değişiklikler söz konusu olabilir?

SEDDK Başkanı tazminat hesaplama yöntemlerine dair belirli bir mevzuatın olmaması hakkında bilgiler verirken sektördeki ödemelerin bu yönde yapılacağını da dile getirdi. Trafik kazalarının azaltılabilmesinin gerekliliği üzerinde duran Eroğlu düzenleme işlemleri için tahkim sistemi ve eşdeğer parça kullanımı gibi hasara sebep olan alanlardan bahsetti.

Düzenleme ile bireye özel poliçe ve sürücü hareketleri esas alınarak tekliflerin sunulacağı serbest bir tarifenin olması tahmin ediliyor.   Otomobil sahibi olanlar için trafik sigorta zorunluluğu olduğu halde sorunların hala var olduğunu söyleyen SEDDK Başkanı imtina belgesi için 3 at beklendiğini ancak sorunun devam ettiğini belirtti.

Yeni uygulamanın 1 Ocak 2024 itibari ile yürürlüğe gireceğini söyleyen Eroğlu beklenen sonuçlarının alınmaması durumunda trafik operasyon merkezinin kurulacağını ve böylece sigorta şirketleri tarafından teklif verme zorunluluğun kaldırılabileceğini ifade etti.

Altın piyasasında önemli gelişmeler… Uzmanlardan tarih uyarısı Altın piyasasında önemli gelişmeler… Uzmanlardan tarih uyarısı

Kaynak: antalyahakkinda