İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, seçim çalışmaları kapsamında mahalleleri de ziyaret ediyor. Mehmet Tönge Mahallesinde çalışmalarını sürdüren Başkan Adayı Tural’ın ilk durağı muhtarlık oldu. Mahalle Muhtarı Osman Kınay mahallenin çözüm bekleyen sorunlarını dile getirdi.  Mahallede yeni, bir alışveriş merkezine ihtiyaç olduğunu belirten Kınay, 1998 yılında kooperatif evlerine verilen kat çıkma hakkını hatırlattı. Kınay  “Ev kiraları ve konut satın alma fiyatları yüksek. Bu nedenle zemin etüdü yapılarak eğer depreme dayanıklıysa bir kat daha çıkma hakkı verilmesini talep ediyoruz. Sosyal tesisimiz atıl vaziyette duruyor. Mahallemizin sokağı caddeleri büyük. 25 yıl önce yapılan asfaltlar var. Bu dönemde yüzde 50’si tamamlandı. İnşallah seçilirseniz sizden bunun tamamlanmasını isteyeceğiz. Altyapıda borular çok eski asbestli borular. Tabi bunu değiştirmek zahmetli ve zor bir iş. Birde mahalle halkı en çok kedi köpekten dertli” dedi.

ÖNCELİK MEZARLIK SORUNU 

Mahallenin sorunlarını çok iyi bildiğini kaydeden Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural  “Belediye bir para basamaz bir de ölüyü diriltemez. Belediye bir taraftan girer bir taraftan çıkar altyapıyı halleder. Mehmet Tönge Mahallesi en uç mahallelerden biri. Hizmeti en son ve az alan mahallelerden birisi. Bu mahallenin öncelikle mezarlık ihtiyacı var. Bunu eğer belediye çözemiyorsa bana su akıtmış, çöpümü toplamış, asfaltımı dökmüş bunlar zaten belediyenin asli görevi. Öncelikle mezarlık sorununun çözülmesi gerekir. İkincisi bu mahalleli mesirelik alana gitmek için buradan Gökçay’a mı gitmesi lazım.  Burada küçük bir mesirelik yeri olsa vatandaş cumartesi pazarını tatilini değerlendirebilir. Burada vatandaş sokak hayvanlarından dolayı sokağa çıkamıyor.  Biz hayvanları yok edelim demiyoruz. Biz Yaratandan ötürü hayvanları seviyoruz. Önce insanı yaşatalım ki hayvan yaşasın. Burada barınak var burada barınak yetmiyorsa genişletelim” dedi.  Tural, mahalleye yerel bir alışveriş merkezi açılması için öncülük edeceğini de dile getirdi.          

PAZAR YERİNDE MAHALLE SAKİNLERİNİ DİNLEDİ 

Başkan Adayı Tural, Mehmet Tönge Mahallesinde kurulan pazar yerinde pazar esnafı ve mahalle halkıyla bir araya gelerek hem sohbet etti, hem de destek istedi. Pazar yerinde mahalle halkı Tural’dan mahallenin sorunlarına çözüm bulunmasını talep ettiler. Tural, daha sonra mahalle kahvesini ziyaret ederek, burada da mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor

Haber Merkezi