Isparta Yeşilay Şube Yönetimi Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı ziyaretinde faaliyetlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yeşilay Şube Başkanı ve Isparta Yeşilay Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Hakkı Meydan beraberinde Yeşilay Isparta Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Saygın, Yeşilay Isparta Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Kaan Murat Ayvaz, Isparta Yeşilay Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Erbil ve Yeşilay Isparta Şubesi personeli Serhan Arslan ile birlikte Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı Tuhafiyeciler Sitesindeki ofisinde ziyaret etti. Gazeteciler Nasuh Özkan ve Tayfun Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette Yeşilay Isparta Şubesinin faaliyetleri dile getirildi.

“1000’İN ÜSTÜNDE GÖNÜLLÜMÜZ VAR”

Yeşilay’ın sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren ve bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurum olduğunu hatırlatan Yeşilay Isparta Şube Başkanı Meydan, bu çerçevede Isparta’da da çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.  Yeşilay Isparta Şubesinin çarşı merkezinde bulunduğunu ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi YEDAM’ın bir başka yerde faaliyet gösterdiğini dile getiren Meydan, sigara, alkol ve madde bağımlılığının yanı sıra kumar ve teknoloji bağımlılığı konusunda da çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Meydan, Yeşilay bünyesinde hizmet veren YEDAM’a tütün, alkol, madde, internet ve kumar sorunu olan bireylerin başvurabileceğini ve bu kişilerle yüz yüze görüşmeler yapılarak psikolojik destek sağlandığını ifade etti. YEDAM’a başvuran bağımlı kişilerin aileleriyle görüşmeler yapılarak aile içi iletişiminin düzenlenmesine de katkıda bulunduklarını kaydeden Meydan, söz konusu merkezde grup terapisi, aile grup terapisi gibi hizmetlerin de sunulduğunu ayrıca atölye hizmetinin de bulunduğunu kaydederek, “YEDAM Atölye, bireyin topluma en iyi şekilde katılımını hedefleyen YEDAM modelinin, beceri ve mesleki kazanımı hedefleyen adımıdır. Amaç, bireyin hobi, mesleki beceri, yeteneklerini geliştirerek bireylerin temiz kalmalarını sağlamak, toplumla sosyal uyumlarını artırmak, meslek edinmelerinde yardımcı olmak ve toplumda üreten konuma gelmelerini sağlamaktır. YEDAM Atölye’de gastronomi, spor ve hobi, oyuncak ve grafik tasarım olmak üzere 4 atölye yer almaktadır” dedi. Söz konusu merkezde özellikle madde bağımlılarının tekrar topluma kazandırılması adına farklı etkinlikler yaptıklarını, el sanatları kursları açtıklarını ve bu kişilerin aileleri ile sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Meydan, “Ayrıca madde bağımlılarımızın yeniden topluma kazandırılmaları adına onların istihdamı da çok önemli. Bu nedenle İşkur aracılığıyla bu kişilerin çeşitli işlere yerleştirilmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca merkezimizde tedavi gören madde bağımlısı kişilerin bilgileri paylaşılmamakta ve gizli tutulmaktadır. Psikologlarımız sürekli gerek bu kişilerle gerekse bu kişilerin aileleri ile irtibat halindedir” dedi.

ISPARTA’NIN TÜM İLÇELERİNDE

AKTİF BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Yeşilay Isparta Şube Başkanı Meydan, Yeşilay’ın bir asırdan fazla süredir faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, özellikle 5 bağımlılık türü ile mücadele ettiklerini ifade ederek, “5 Mart 1920 yılında kurulan Yeşilay geçen bu zaman süresi içinde hem Türkiye’de hem de yurt dışında bağımlılarla mücadele eden bir kurumdur. Isparta’da Yeşilay Şubemiz üniversitelerimizde Genç Yeşilaylarımız ile birlikte aktif bir şekilde çalışmaktayız. Isparta’nın 12 ilçesinde temsilciliklerimiz bulunmaktadır. Aynı zamanda Isparta’da Yeşilay Danışmanlık Merkezi olarak 5 bağımlılık türü ile mücadele çalışmasındayız. Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarında ücretsiz olarak psikososyal destek veriyoruz” dedi.

“SDÜ VE ISUBÜ’DE GENÇ

YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ VAR”

Isparta’da bulunan iki Üniversitede çok sayıda genç Yeşilay gönüllüsünün bulunduğunu kaydeden Meydan,Isparta’da binden fazla Yeşilay gönüllüsünün bulunduğunu belirterek, madde bağımlılığı ile mücadele etmek isteyen herkesi Yeşilay çatısı altında toplanmaya davet etti. 

BAĞIMLILIKLARLA

BAŞA ÇIKABİLMEK

İÇİN 115 YEDAM

DANIŞMA HATTINI

ARAYABİLİRLER

Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Hakkı Meydan, “Bağımlılıklarla ilgili başa çıkabilmek için YEDAM’ı arayın. Danışma hattı ve yüz yüze görüşme hizmetlerimiz var. Danışma hattında  motivasyon artırıcı görüşmeler ve ihtiyaca göre yönlendirme yapılmaktadır. Yüz  yüze görüşmelerde ise, tıbbi tedavi öncesinde, sırasında ve sonrasında uzun süreli psikolojik ve sosyal destek süreçlerini kapsayan bir danışmanlık hizmeti uygulanmaktadır. Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışmanlık Hattı Türkiye’nin her yerinden 115’dir. Bu durumdaki kişiler YEDAM 115 Danışma Hattını arayarak bilgi ve yardım alabilir2 dedi. 

Şarkikaraağaç'ta  Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı Şarkikaraağaç'ta Otomobil Yoldan Çıktı 2 Yaralı