Ayak sağlığını ve cildi olumsuz etkileyen kalitesiz ayakkabılardan uzak durulması gerekiyor. Kalitesiz ayakkabılar, mantar oluşmasına, nasır ve sıkışma gibi sağlık sorunlarına zemin hazırlıyor.

Ayağınızı terleten ayakkabılar yerine hafif, hava alan ve ayağa tam olan sıkıştırmayana ayakkabıların tercih edilmesi gerekiyor.

Birçok spor ayakkabıların yapılış ve kullanılan malzeme itibariyle hava almadığını ve bu ayakkabıların birçok önemli soruna sebebebiyet verdiğini  belirten ayakkabı satıcısı Görkem Özbey, ayak sağlığını ve cildi olumsuz etkileyen kalitesiz ve ucuz ayakkabılardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Alkollü Sürücünün Çarptığı Yaya Öldü Alkollü Sürücünün Çarptığı Yaya Öldü

Özbey, yanlış ayakkabı kullanımının aşırı terleme veya ayak dolaşımındaki bozukluklara, mantar oluşmasına, ve batık tırnak denen sağlık sorunlarına zemin hazırlayabileceğini ifade etti.

Ayakkabı seçiminde en dikkat edilmesi gereken şeylerin başında ayakkabının bol, sıkmayan modelin tercih edilmesi gerektiğini belirten Özbey, “Ayakkabı alırken fiyatı kadar kalitesine de dikkat edilmesi gerekir. Özellikle şu dönemlerde Çin malı ucuz ayakkabılar satılıyor. Eskiden satılan ayakkabıların altı beton gibi olurdu. Ama şimdi durum böyle değil müşteri alırken tabana dikkat etmesi gerekiyor. Alırken dikkat etmeyenler özel olarak tabanlıklar ve ya keçe tabanlar alabilir. Şuan pek çok kişide topuk dikeni denen rahatsızlıklar baş gösterdi. Bunun sebebi tabanların erimesiyle ızgara dediğimiz plastiklerin ortya çıkmasıyla oluyor. Vatandaş taban eridiği için sert plastiğe basıyor. Bu da topuklarda soruna neden oluyor. Vatandaşın ayakkabı alırken ister istemez bu tür fiyatı düşük ayakkabılara bakıyor. Fakat ayak sağlığı fiyattan daha önemli olmalı” ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur