Isparta ile İzmir’i raylarla birbirine bağlayan Göller Ekspresinde sefer sayısı ikiye çıkartıldı. Bugünden itibaren “ Güller Ekspresi” ismiyle gündüz yapılacak seferle, Ispartalıların Yüksek Hızlı Tren ile ülkenin dört bir yanına gitmesinin de önü açıldı.

Isparta’dan saat 10.40’ta hareket eden Güller Ekspresi ilk etapta Dinar’a ulaşacak. Buradan Pamukkale Ekspresine aktarma yapabilecek olan yolcular, Eskişehir’e ulaşacaklar. Eskişehir’den de İstanbul, Konya, Ankara ve Sivas gibi yüksek hızlı tren bağlantısı olan şehirlere konforlu bir şekilde seyahat edebilecekler.

 ‘Güller Ekspresi’nin Isparta’ya kazandırılmasında AK Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ile Osman Zabun etkin bir rol oynadı.  Milletvekili Gökgöz de bugün seferlerine başlayan Güller Ekspresiyle ilgili bilgi almak için Isparta Tren Garı Müdürü Hüseyin Uçar’ı ziyaret etti. Tren Garında Gülkent Gazetesi’ne  özel açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikleri günden itibaren Ulaştırma Bakanlığı nezdinde Isparta’nın demir, kara ve hava yollarındaki bağlantılarıyla ilgili girişimlerde bulunduklarını belirten AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, “Genel seçimlerden sonra Ulaştırma Bakanlığı’na ziyaretlerimizle beraber, Milletvekili arkadaşım Osman Bey ile beraber, BİZ Isparta’mızın hem demiryolu hem karayolu hem de havayolu ile alakalı Isparta’mızın taleplerini iletmiştik kendisine. Bu taleplerin birer birer yerine gelmesinden dolayı ayrıca mutluyuz. Bugün Isparta’mızdan 10.40 itibari ile yine buradan hem Denizli istikametine hem de Denizli tarafına ayrıca bununla beraber Eskişehir istikametine, Keçiborlu ve Dinar istikametine Eskişehir istikametine ve ayrıca bununla beraber hızlı trene bağlanan bir hattı bugün devreye almış bulunuyoruz. Bundan dolayı ayrıca mutluyum. Çünkü biz Ispartalı hemşerilerimizi yüksek hızlı trenle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz.” dedi.

Öğrencilere deprem çantası hediye edildi Öğrencilere deprem çantası hediye edildi

Ispartalıların Dinar’dan aktarma yaparak Eskişehir’e gideceğini belirten Milletvekili Gökgöz, “10.40’da Isparta’dan çıkan trenimiz Keçiborlu üzerinden Dinar’a Dinar üzerinden de Eskişehir’e ulaşacak. Ulaştıktan sonrada yüksek hızlı trene entegre olarak akşam saatlerinde de İstanbul’a ulaşmış olacak vatandaşımız. Ayrıca isterlerse yine Ankara istikametine, Konya-Karaman istikametine hatta isterlerse yüksek hızlı trenle Sivas’a kadar gidebilmenin rahatlığını ve konforunu yaşayacaklar. Bu vesile ile bu hattında Isparta’mıza değişik bir ivme katacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı da Ispartalı hemşerilerimizin güvenli ve konforlu seyahat edebilmenin yolunu açtık. Bu vesile ile bize desteklerini sunan Ulaştırma Bakanımıza ve tüm yetkililerimize buradan teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.