Isparta’da kendisini polis olarak tanıtan kişilere inanan yabancı uyruklu kadın yaklaşık 400.000 TL değerindeki ziynet eşyası ve nakit parasını dolandırıcılara kaptırdı.

Konu ile ilgili harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 65 farklı noktadan alınan 18 saatlik kamera görüntüsü incelemeleri sonucu olayı gerçekleştiren 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. İki şüpheli şahıs sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “13.07.2023 günü saat 13.00 sıralarında N. A. isimli yabancı uyruklu kadın vatandaşımızı telefon ile arayıp “Adınız terör örgütlerine karıştı bununla ilgili operasyon yapacağız diyerek baskı altına almaları ve yönlendirmeleri sonucunda kendisini polis olarak tanıtan” kişilere inanarak yaklaşık 400.000 TL değerinde ziynet eşyası ve nakit parayı teslim etmesi üzerine;

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 65 farklı noktadan alınan 18 saatlik kamera görüntüsü incelemeleri sonucu olayı gerçekleştiren şahısların M.A ve B.G isimli şahıslar olduğu 27.07.2023 günü yapılan operasyonda ise şüpheli iki şahıs ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır.

Gözaltına alınan iki şüpheli şahıs 27.07.2023 günü sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır.

Değerli vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi Hattına ve 0.505.318 32 44 numaralı Whatsapp ve BİP tabanlı iletişim kanalımıza gösterdikleri ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz,iletilen her türlü talep ve bilginin bizler için değerli olduğunun  ve titizlikle takip edileceğinin bilinmesi hususunu Ispartalı hemşehrilerimizin bilgisine sunuyoruz” denildi.

Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın