Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım uzun yıllardır Isparta’ya hizmet ediyor. Öncelikle hizmetlerinden dolayı kendisine Ispartalı olarak teşekkür ediyorum. Yanlış bilmiyorsam 8 yıl bu ile hizmet etti.Bu süreçte mutlaka hataları, eksikleri oldu. En önemli eksikliği ise siyaset kurumu ile ilişkisi oldu.
 
Şimdi gelelim, İbrahim Yıldırım'ın neden alındığına?
 
Türkiye'nin giderek sivilleştiği, siyasi iradenin ağırlığının arttığı bir dönemde bürokratlarının siyasi hata yapması telafi edilmiyor.
 
Yıldırım, daha öncede görevden alınmış, ancak yasadaki boşluk nedeniyle mahkeme ile görevine geri dönmüştü. Aradan geçen yıllar içinde sorun yaşanmadı.
 
Ne zaman ki eşinin ataması söz konusu oldu. Bu atamadan sonra İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ile karşı - karşıya gelerek restleşti ip o zaman koptu.
 
Çünkü, Yıldırım'ın Zabun ile restleşmesi şahıs ile değil, siyaset ile restleşmesi anlamına' geliyordu.
Bana göre Yıldırım yasadaki boşluğu biliyordu. Boşluk şuydu:"Özel İdare Genel Sekreterlerinin nasıl atanacağı belliydi ama alınış şekilleri eksikti." -Yani görevden alsalar dahi mahkeme kararı ile geri dönmesi kesindi.
 
2 Kasım tarihindeki Kanun Hükmünde Kararname ile yasadaki boşluk giderildi ve Özel İdare Genel Sekreterlerinin görevden alınmalarının şekli yasaya konuldu. Bu konu hakkındaki KHK'yı çıkartan, bu maddeyi koyduran da Isparta'daki gelişmeler oldu. Osman Zabun ve siyasiler İçişleri Bakanına Isparta’da yaşananları anlattılar ve yasaya Isparta’nın uyarısı ile "görevden alınma" maddesi eklendi.
Tabiî ki bu süreçte Yıldırım siyasileri karşısına alınca desteği azaldı, gücü zayıfladı. KHK'nın yayınlanmasının ardından ilk alanın genel sekreter oldu.
 
"Nasıl olsa beni alamazlar" mantığı ile giden tecrübeli yönetici siyasetin gücüne mağlup oldu. Bu süreçte siyasilerle, bazı belediye başkanları ile yaşadığı küçük ye büyük tartışmalarda tuzu-biberi oldu. Neredeyse siyasilerin istemediği, siyasileri takmayan adam olarak ilan edildi.
 
Yıldırım'ın eşinin atama sürecinde Zabun ile bazı tartışmaları oldu. Araç tahsisinden, diğer konulara kadar gerginlikler yaşandı. Yıldırım geri adım atmadı, 'yetki benim" mesajı vermeye çalıştı. Gerginlik kendine yaramadı.
 
Demokrasilerde siyasete rağmen bir yere varmanız mümkün değildir. Siyasetçi ağırlığını koyduğu an işler değişir. Bu kez siyaset bürokrasiye galip geldi.
 
Sonuç olarak kim ne dersedesin, İbrahim Yıldırım'ı koltuğundan eden gelişmelerin başı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ile yaşadığı tartışma sonrasındaki geri adım atmamasıdır.
 
Yıldırım'ın geri adım atmaması yanlıştı. Kendisinden siyasete "esir ol" denilmedi. Ama "uyumlu ol" mesajı verildi ancak Yıldırım bunu almak istemedi. Eşinin ataması ile başlayan süreç bu noktaya geldi.
 
Osman Zabun'un atama ile ilgili çıkışı doğruydu. Sonuçta, "Bana bir şey olmaz" mantığını siyaset yendi. İbrahim Yıldırım, göreve dönmek için mahkemeye büyük ihtimalle gidecektir. Mahkemeye gidebilir, belki de kazanabilir ama bu saatten sonra tat vermez.