Uzun zamandır yazmıyordum, ara vermiştim. Kendime göre haklı gerekçelerim vardı, ne varki olaylara ve gelişmelere duyarsız kalamazdım, mutlaka görüşlerimi kamuoyu ile paylaşmam gerektiğini düşündüm ve yeniden yazmaya başladım.
 

Öncelikle merhum Yılmaz Şener'in adına yaptırılacak okuldan bahsetmek istiyorum. Ölümünden birkaç gün sonra oğlu işdamı Mesut Şener tarafından gündeme getirilen husus öpceki gün resmiyet kazandı. Vali memduh Oğuz, Milli Eğitim müdürü Tacettin Yılmaz ve işadamı Mesut Şener protokolü imzaladılar.

24 derslikli ilköğretim okulu, yire kısa zamanda inşaatı tamamlanaak eğitim ve öğretime açılan Nazmiye Demirel ilköğretim okulunun arka bahçesine yapılacak.

Nazmiye Demirel ilköğretim okulunuda rahmetli Yılmaz Şener ve oğlu Mesut Şener yaptırmışlardı. İnşaat büyük bir hızla tamamlanarak öğretim yılına yetiştirilmişti. İddia ediyorum ki, Rahmetli Yılmaz Şener adına yaptırılacak 24 derslikli ilköğretim okulu 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarısına yetiştirilir.
 

Azimli,. prensipli, sözünün eri sayın Mesut Şener imza attığı protokolün gereklerini eksiksiz yerine
getirecektir.
 

Bilindiği üzere Nazmiye Demirel, merhum Yılmaz Şener'in ablası...

Yeni yapılacak ilköğretim okulununda bu alana yapılması çok daha anlamlı ve manidar.
 

Bu arada rahmetli Yılmaz Şener amca ile ilgili görüşlerimide ifade etmek istiyorum.
Yıllar önce gazete çıkartmak için kendisinden maddi ve manevi destek istediğimizde hiç terettüt etmeden yardımcı olacağını söylemişti. Genç ve idealist insanlara destek veren, mütavazi, siyasetin dışında, hayırsever yönü ile insanların kalbinde taht kurmuş önemli bir şahsiyetti. Onu zamansız kaybetmenin üzüntüsünü ifade etmeden geçemeyeceğim. Allah gani gani rahmet eğlesin, kabri cennet olsun.   

  Bu arada geçtiğimiz günlerde Kanal 32 Genel müdürü Sayın Fatih Kurt hocam ile sohbet ederken bir eksikliğimizi dile getirdik ve bu eksikliğin giderilmesi için biran evvel kollan sıvayarak projemizi hayata geçirmemiz yönünde ortak karar aldık. Nedir bu projemiz?
 

İsparta'ya katkıları olan önemli şahsiyetlerin ilimize katkılarından tutunda, anılarına kadar çok yönlü röportajlar yaparak bunları bir belgesel, bir kitap haline dönüştürerek gelecek nesillere aktarmaktı. "Yüz portre" adını verdiğimiz bu projemizde hala hayatta olan önemli şahsiyetleri geleceğe taşımak istiyoruz.
 

Keşke bu projemize rahmetli Yılmaz Şener'i de dahil edebilseydik.
Öte yandan sayın Belediye , Başkanımız Y. ZİYA GÜNAYDIN'A buradan bir çağrıda bulunmak |  istiyorum. Yılmaz Şener gibi Ispartaya damgasını vurmuş önemli kişilerin isimlerini ölümsüzleştirmek için adının bir mahalleye, caddeye yada sokağa, hatta hatta çok daha önemli bir yatırıma verilmesi acizane ricamızdır.