Bu uygulama ile cep telefonu kullanıcılarının operatörler arasında hatlarını taşırken ellerinde kalan bakiyeleri geri alabilmeleri sağlanacak.

Türkiye'nin en çok tercih edilen iletişim operatörlerinden Turkcell, müşterilerinin hatlarında kalan tutarları iade edeceğini duyurdu. "Ön Ödemeli Hatlarda Kalan TL’lerin İadesi" başlığı altında yapılan açıklamada, hat iptalinin ardından hesapta kalan TL'lerin 2 yıl içinde sorgulanabileceği ve operatör şirketinden talep edilebileceği belirtildi. Para iadesi talebinde bulunmak isteyen kullanıcılar, Turkcell'in Alacak Sorgulama / TL İade Talep bölümünden sorgulama yapabilecekler. Yapılan başvurunun ardından ise 15 gün içerisinde iade işlemi tamamlanacak. Ayrıca, devlete ödenen yıllık telsiz kullanım ücreti, bakiyeden tahsil edilecek.

Benzin ve Mazota Yeni Zam Benzin ve Mazota Yeni Zam

Türkiye'de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan diğer bir cep telefonu operatörü olan Vodafone da benzer bir uygulamayı hayata geçirecek. Faturasız aboneliği iptal eden kullanıcılar, hesaplarında kalan bakiyeleri talep edebilecekler. İptal tarihinden sonra 24 ay içinde başvuru yapılması halinde geri ödeme işlemi, 15 gün içinde tamamlanacak. İade talebinde bulunmayan müşterilerin bakiyeleri ise 24 ay süreyle saklanacak. Ayrıca, tekrar Vodafone hat alınması veya hattın taşınması durumunda bakiyelerin transferi yapılacak.

Haber Merkezi