İstanbul, Bursa ve Denizli'nin de içinde olduğu 16 ilde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde görüşen 47 avukatın da aralarında bulunduğu 51 kişiye yönelik gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen avukatlardan 18'inin İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlar olduğu dile getirildi.



-Öcalan ile görüşen avukatlar-



İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin kaldığı ve çalıştıkları yerlere ilişkin arama kararı verildiği de belirtilirken, barodan gözlemci avukatların gelmesiyle birlikte hukuk bürolarında arama yapılacağı da kaydedildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen avukatların hepsinin, İmralı Cezaevinde yatan terör örgütü elebaşı Öcalan ile zaman zaman haftalık olağan görüşmeleri gerçekleştiren avukatlar olduğu ve bu avukatların, Öcalan'ın talimatlarını örgüte iletmek suçlamasıyla gözaltına alınacağı aktarıldı.

Soruşturma kapsamında İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Denizli'nin de aralarında bulunduğu 16 ilde operasyon yapılırken, Diyarbakır'da yürütülen KCK operasyonunun, bu operasyonların dışında olduğu bildirildi.

Bu arada gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünde gözetim alında tutulan avukatların, Avukatlık Yasası uyarınca, Emniyette ifade vermeyecekleri ve avukatların tamamının gözaltına alınmasından sonra İstanbul Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi.