Android Police‘de yer alan bilgiye göre, Android kullanıcıları neredeyse 9 aydır Google Drive hatası yüzünden dert yanıyor. Söz konusu hata yüzünden kullanıcılar yedekleme ile ilgili sorunlar yaşıyor.

Hem Google ’ın kendi forumlarına bu durumu bildiren kullanıcılar, hem de Reddit ve diğer platformlardan şikayetini dile getirdi.

Yapılan şikayetlere göre, Ayarlar > Sistem > Yedekleme yönlendirmesini takip eden kullanıcılar, yedekleme butonun gri renkte görülüyor. Tüm kategoriler de ‘Yedeklemeyi bekleyenler ’ olarak listeleniyor.

Hata hem Android 9 Pie hem de Android 10 kullanan Motorola, Pixel, OnePlus, Samsung ve Huawei markalı telefonlarda ortaya çıkıyor.

Google konu ile ilgili şimdilik yorum yapmadı, ancak Android kullanıcıları yedekleme konusunda kendilerine bazı geçici çözümler bulmayı başardı. Burada ADB komutları ile sorunun geçici olarak nasıl çözüleceği anlatılıyor. Bu yönlendirme ile birlikte kilit ekran güvenliğini geçici olarak devre dışı bırakılıyor. Yedeklemenin ardından yeniden aktif hale getiriliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur