Isparta'nın Eğirdir İlçesinde 03 Ağustos'ta Düzenlenecek 6. Eğirdir Triatlon'u İçin Çalışmalara Başlandı. Eğirdir Belediyesi Tarafından Organize Edilen Organizasyon Avrupa Şampiyonası Olarak Düzenlenecek.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 03 Ağustos'ta düzenlenecek 6. Eğirdir Triatlon'u için çalışmalara başlandı. Eğirdir Belediyesi tarafından organize edilen organizasyon Avrupa Şampiyonası olarak düzenlenecek.


Eğirdir Belediyesi Zabıta Amiri Triatlon Komitesi Başkanı Mehmet Oruç, triatlon yarışması sayesinde 25 ülkeden 250 sporcuyla birlikte ilçeye bin 500 kişinin geleceğini söyledi.

Yarışmaların start alacağı liman içinde her türlü temizlik ve düzenleme çalışmalarının yapılacağını, gelecek sporcuların barınma ve 3 öğün yemek ihtiyaçlarının hiçbir aksaklık olmadan karşılanması için tüm tedbirlerin alınacağını söyleyen Oruç, " Triatlonu 5 yıldır yapmanın verdiği deneyim ve bilgi birikimi ile, bu senede problemsiz bir şekilde atlatacağımıza inanıyoruz.

6. Triatlon yarışlarının daha fazla ses getireceğini ve Eğirdir'in ulusal platformda daha iyi tanıtmayı hedefliyoruz." dedi.

Oruç, Eğirdir-Avrupa Triatlon Şampiyonası olarak adlandırılan düzenlemelerin ilçenin tanıtımına ciddi katkısı olacağını belirterek şunları söyledi: "Eğirdir'e gelen her sporcu ve yakını, bu insanları güzel ağırlamamız ve sahiplenmemiz sonrasında bir ömür boyu fahri turizm elçiliğimizi elinden geldiğince yapacaktır. Parayla bunu yaptıramazsınız veya zorlamalarla kimseye bunu yaptıramazsınız."